Hyvinvointi

Ystävyys on luottamusta

10 tositarinaa: Ystävyys merkitsee lukijoille luottamusta ja yhteenkuuluvuutta. Ystävän olkapäähän voi nojata, vaikka koko maailma olisi ylösalaisin.

4.6.2009 Voi hyvin

”Vasta aikuisena olen käsittänyt ystävien tärkeyden. En ole aina pitänyt ystävistäni kiinni niin kovasti kuin olisi kannattanut. Aikuisiällä olen saanut ainakin yhden uuden ystävän ja menettänyt monta vanhaa. Se merkitsee paljon, että on joku, jonka kanssa voi puhua lähes kaikesta.”

”Olen aikuisena tajunnut samanhenkisten ihmisten arvon ja saanut harrastusteni kautta kaksi mahtavaa ystävää loppuelämäkseni. Ilman heitä olisin jäänyt raakileeksi. Heiltä saan hyväksyntää ja kritiikkiä, ja muodostamme pienen henkisen perheen.”

”Tosiystäviä on harvassa. Ystävät ovat valitettavan usein ystäviä edessä, mutta kun käännät selkäsi, he ovat valmiita puukottamaan. Anteeksianto on vaikeaa mutta pidemmän päälle välttämätöntä, ettei itse myrkyttyisi anteeksiantamattomuuden ikeen alle.”

”Tunnen ystävän hännänheilutuksesta ja pyyteettömästä rakkaudesta. Kosteasta kuonosta, joka aistii alakulon ja tulee lohduttamaan. Ojennetusta tassusta, joka muistuttaa, että pienellä hellimisellä tuottaa helposti iloa toiselle. Ystävän tunnen lenkkikutsusta, joka vaatii ulossatoi tai paistoi!”

”Ystävyys on vuorovaikutusta, erilaisia mielipiteitä ja kokemuksia. Iällä ei ole ystävyydessä väliä. En pysty antamaan anteeksi, jos ystävä ei ole luottamuksen arvoinen.”

”Ystävyydelle pitää antaa ilonsa, osaamisensa ja lämpönsä, silloin saa varmasti takaisin enemmän kuin on lähtenyt hakemaan. Ystävyys on läheisyyttä toiseen ihmiseen. Sitä me kaikki tarvitsemme.”

”Ystävyys on tiellä kulkemista rinnakkain. Ihminen tarvitsee toisen ihmisen, jolle voi puhua, ja ystävä on sellainen. Jokainen meistä haluaa tulla nähdyksi ja ymmärretyksi juuri sellaisena kuin oikeasti on. Näin ystävä minut näkee ja silti hyväksyy. Voimme olla eri mieltä, mutta vaikkei toinen hyväksykään näkemyksiäni, hän ymmärtää ja antaa minulle tilaa ajatella toisin.”

”Olen ystävystynyt aikuisella ikää. Ystävyys on erilaista kuin lapsena solmittu. On myös vapauttavaa, ettei ole niin sidottuna siihen, millainen on aina ennen ollut, vaan sinut otetaan sellaisena kuin nykyään olet. Ystävyys merkitsee yhteenkuuluvuutta. Olen huono antamaan anteeksi, jos luottamus särkyy, mutta haluaisin kyllä.”

”Hyvän ystävän kanssa ei ole pakko tapailla kiireellä, vaan sydämessään tietää, että ystävä on aina luonani.”

”Mielestäni ystävyys on lähes yhtä tärkeää aikuisena kuin lapsena. Ystävien kanssa on mahdollista päästää arjesta irti ja puhua kaikesta. Aikuisiän ystävyys ei laske soittoja tai välimatkoja. Ollaan ystäviä, kun molemmilla on aikaa. Tärkeintä ystävässä on, että häneen voi luottaa.”

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi