Terveys

Vahvista immuunijärjestelmää

Neljä oivallusta, jotka parantavat vastustuskykyä!

24.5.2010 Voi hyvin

Sairaudet, altistuminen saasteille ja puuttellinen ravitsemus vaurioittavat immuunipuolustusjärjestelmäämme. Jatkuvasti saadaan myös lisää todisteita siitä, että niin psyykkinen kuin fyysinen stressi voi heikentää immuunijärjestelmän toimintakykyä. Elimistö kykenee kuitenkin jossain määrin itse korjaamaan tapahtuneita vaurioita. Voit tukea tätä luonnollista korjausprosessia pyrkimällä vähentämään stressiä, liikkumalla säännöllisesti ja huolehtimalla riittävästä levosta: pyri nukkumaan vähintään seitsemän tuntia yössä. Terveellisellä ruokavaliolla on myös merkittävä osa elimistön vahvistamisessa. Muun muassa seuraaviin seikkoihin tulisi kiinnittää huomiota:

- Runsas kasvisten ja vihannesten syöminen.

- Lisäaineiden karttaminen, suola mukaan luettuna, ja tarpeeton lääkkeiden käyttö. Pyri valitsemaan luomutuotteita mikäli se on mahdollista. 

- Säännöllinen syöminen ja riittävä proteiinien saanti. Proteiinia tarvitaan immuunijärjestelmän osien korjaamiseen ja uusiutumiseen. 

- Ylipainon välttäminen, sillä se voi tukahduttaa immuunijärjestelmää.

Teksti: Pinja Kääriäinen 

Lähde: Scott-Moncrieff, Christina: Luonnollista terveyttä 50+. Nauti elämästä. Elä terveemmin. Vanhene kauniisti. Mäkelä 2002.

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi