Tiinan blogi uusi

Uusi ystäväni meditaatiosovellus

Luulin, että meditaatio on minulle mahdotonta, kunnes aloin tehdä sitä työmatkoilla bussissa.

"Sinut on laitettu tämän maan päälle syystä. Maailma tarvitsee sinua."

No olipa mukavasti sanottu, kiitos! Olen saanut uuden ystävän. Hän puhuu minulle aamuisin, kun makaan sängyssä tai matkustan bussissa. Hän muistuttaa, että minun pitäisi olla kiltti itseäni kohtaan ja hengittää syvään. Hän puhuu minulle lempeästi ja kannustavasti.

Hän on meditaatiosovelluksen ääni. Latasin sovelluksen puhelimeeni 15 päivää sitten. Tähän mennessä olen meditoinut yhteensä 19 kertaa ja 103 minuuttia.

Minä! Ihminen, jonka ajatus alkaa harhailla välittömästi, kun hengitysten laskeminen alkaa. Ihminen, jonka on vaikea hengittää syvään edes kymmentä kertaa ennen kuin mieli alkaa laukata täysin muissa asioissa.

Olen kuvitellut, ettei minusta ole meditoimaan, koska en yksinkertaisesti osaa enkä jaksa keskittyä siihen. Se on tuntunut vaivalloiselta ja vähän tylsältä. Varsinkin lootus-asennossa, joka sattuu polviini ja selkääni. 

Oman ongelmansa tuottaa lievä astma, jonka ansiosta nenäni on 90 prosenttia ajasta tukossa vähintään puoliksi. Minun on hyvin vaikea hengittää nenän kautta syvään niin, että vatsa nousee. 

Mutta kyseinen meditaatiosovellus muutti mielipiteeni. Osaan siis sittenkin meditoida - ja pidän siitä.

Oletko omalla to do -listallasi?

En tiedä, olenko varsinaisesti muuttunut meditoimisen myötä. Se tuntuu ainakin mukavalta ja tuo hyvän mielen. Olen ehkä nukkunutkin vähän paremmin.

Olen saanut kokemuksen siitä, että pystyn kesittymään rauhoittumiseen, vaikka se ei tuntunut aiemmin mahdolliselta. 

Kuinka usein sitä ajatteleekaan, ettei pysty johonkin, että se on itselle mahdotonta ja liian vaikeaa, ja sitten eräänä päivänä huomaa olevansa väärässä? Se on muuten jännä tunne. Vahvistava.

Ennen kaikkea olen havahtunut yhteen ikävään seikkaan. En ole ollut itseäni kohtaan kovin ystävällinen. Mielessäni on jatkuvasti pitkä to do -lista, eikä kalenterissani oikeastaan ole vapaailtoja, jolloin vain olisin ja kuuntelisin, miltä minusta tuntuu.

Sen sijaan puuhastelen: siivoan, soitan virallisia puheluita erinäisille tahoille, varailen aikoja, korjaan jälkiä, lobbaan taloyhtiön hallitusta saadakseni tärkeitä asioita läpi, yritän käydä tarpeeksi pilateksessa ja ylläpitää mökkiäni. Toimin säännöllisesti heräävän huolen ajamana hyvin tarmokkaasti ja nopeasti.

Kaiken tuon jälkeen olen usein uuvuksissa ja nälkäinen. Eikö vähempikin riittäisi? 

Kuten pari hiljattain haastattelemaani naista, laitan itseni usein to do -listani loppupäähän. Tarkemmin ajateltuna en taida edes olla siellä. On vain asioita, jotka pitää hoitaa.

Meditaatiosovellus on opettanut minut pitämään kiinni pienestä lepohetkestä arjen keskellä. Se ei vielä riitä mutta se on jotain. Se on parempi kuin ei mitään. 

  • Julkaistu 13.03.2018

Artikkelin avainsanat

itsehoito, mediaatio, rauhoittuminen, sovellus, stressi
  17   0

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Kysely

Miten rentoudut parhaiten?:

Näistä keskustellaan

VH0118uni

Moni elää niin kierroksilla, ettei pysty rauhoittumaan edes yöksi. Auttaisiko höyhenin koristeltu unisieppari?

VH0712 Anne lindholm

Unet ovat viisaita oppaita. Niitä kannattaa tutkia ja kuunnella. Unet viitoittavat tietä eteenpäin.

Tiinan blogi uusi

Kun isännöitsijä ei vastannut lukuisiin soittopyyntöihini, tajusin, miten helppoa on väistellä vastuuta palveluiden sähköistyessä.

VH0118astrid

Kirjailija Astrid Lindgren säilytti lapsenmielisyytensä loppuun asti. Hän kipusi koivuun vielä 80-vuotiaana.

Lukijoiden mietelause

Onko sinulla joku itse keksimä miete, jonka haluaisit jakaa muillekin? Lähettämällä mietelauseesi meille osallistut upean kalenterin arvontaan.

Oletko nähnyt kummituksia tai muita henkiolentoja? Lukijat kertovat parhaat kummitustarinansa. Kerro sinäkin omasi.

Kauppa

Netissä ja eri puolilla Suomea on monia ihania eko- ja luomupuoteja.

3lehti

Voi hyvin on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija. Lehti kannustaa pitämään mielen energisenä, kehon...