Hyvinvointi

Tätä kirjaa en unohda

eieieeie

9.12.2009 Voi hyvin

Anne Frankin Nuoren tytön päiväkirja, kun olin 14- vuotias. Annen tarina oli niin koskettava. Pani ihmettelemään maailman julmuutta.”

Eckhart Tollen The Power of Now. Mahtava henkinen kirja, parantanut ajatteluani todella paljon ja antanut perspektiiviä tähän elämään.”

Veikko Huovisen kirjat ovat olleet mukavia ja hauskoja.”

Frank McCourtin Seitsemännen portaan enkeli. Koskettava tositarina, joka naurattaa ja itkettää yhtä aikaa.

Torey Haydenin Tiikerin lapsi. Koskettava kertomus elämän raadollisuudesta pientenkin ihmisten elämässä. Hyvä tarina myös siitä, miten läsnäolevat aikuiset voivat vaikuttaa aran ihmislapsen selviytymiseen.

Tuntematon sotilas. Vahvat henkilöhahmot.

Hynysen kirjat on kolahtaneet. Myös Tervo ja J.Tamminen ovat hyviä.

Raamattu, ehdottomasti.

Ruttokoirat, se kertoo eläinkokeista. Oli ahdistavaa lukeaeläinten kärsimyksistä.

Joseph Joffon Älä tunnusta ikinä, poika. Se oli vaikuttava ja jäi mieleen pitkäksi aikaa.

Kim Echlin Kadonneet. Kirja kertoo Kambotsasta Pol Potin hirmuvallan jälkeisestä ajasta. Aika totuuden mukaisesti.

Vaikuttavin, ja ehkä jopa raskain lukemani kirja oli Donna Tartin Jumalat juhlivat öisin.

Selli 21

John Steinbeckin Routakuun aika. Norjalaiskylän kamppailu natsimiehitystä vastaan iski niin kovaa, että olen lukenut sen useaan otteeseen.

Paras lukemani kirja on Geishan muistelmat. On mukava lukea vieraasta kulttuurista ja tarina oli muutenkin kiehtova.

Vaikuttavin lukukokemukseni on Elämä ja kuolema Shanghaissa. Teos on omaelämäkerta Kiinan kulttuurivallankumouksen myllerryksestä. Kirja on koskettava, uskottava ja traaginen elämys.

Arvo Tuomisen Kremlin kellot. Sykähdyttävä kertomus Stalinin ajan Neuvostoliitosta suomalaisen kommunistin kertomana. Myöhemmin kirjoittajasta tuli antikommunisti.

Paras lukemani kirja on Kaasukammion varjossa. Se oli niin sykähdyttävää ja surullista kun lapsiakin poltettiin, kyyneleet tulivat silmiin, kun sitä luki.

Sinuhe egyptiläinen. Jokainen lause oli niin harkittu ja piti otteessaan.

Leon Urisin Hadzi paljasti paljon juutalaisten ja arabien vihasta.

Paras lukemani kirja on Khaled Hossinin Leijapoika. Kirja on hyvin kirjoitettu ja se ampaisee lukijan saman tien mukaansa. Kirjan tarina on mielenkiintoinen ja koskettava, eikä sitä malttaisi laskea käsistään.

Sinuhe egyptiläinen jäi vahvasti mieleeni. Aloin lukemaan kirjaa aika epäilevin mielin, mutta se osoittautuikin huumorintajuiseksi, ironiseksi ja mielenkiintoiseksi. Vaikka kirja oli paksu, en kyllästynyt missään vaiheessa. Juonenkäänteet ja hyvin kuvaillut tapahtumat ja maisemat pitivät nenän kirjassa kiinni. Sinuhe onkin ehkä paras kirja, jonka olen lukenut.

Steven Hallin Haiteksti, koska siinä on mielenkiintoinen tarina, se on jännittävä ja erittäin kekseliäästi kirjoitettu. Täysin erilainen, kuin muut lukemani kirjat.

Väinö Linnan Tuntematon sotilas. Teos toi ilmestymisaikanaan todentuntuisen kuvan suomalaisesta sotilaasta viime sotien ajoilta runebergläisen kliseeratun kansallisaatteen ihannoidun kuvan tilalle.

Kalevala, se on Suomen taruja ja historiaa.

David Spelzerin Pimeän poika, todella koskettava.

Dostojevskin Rikos ja rangaistus. Kirjassa eriteltiin todella vaikuttavasti rikoksen jälkeisiä tunteita ja sen motiiveja. Päähenkilön sielunmaailmaan pystyi eläytymään vahvasti, ja kirjan tunnelma jäi mieleen pitkäksi aikaa lukemisen jälkeen.

Stanley Kubrickin The Shining, koska se oli hyvin pelottava lukukokemus.

Colette - pieni musta koira, koska se oli vain niin koskettava.

Okalinnut oli koskettava tarina.

Olen lukenut aika vähän kirjoja, mutta Gangsterin testamentti oli aika vaikuttava kirja

Luen hyviksi kehuttuja kirjoja yleensä varauksella, ja vasta vähän jälkijunassa, jotenkin haluan kokea ne itse omassa tahdissani. Niinpä Anne B. Rygden Berliininpoppelit oli vuorossa vasta nyt kesällä, mutta kyllä kerrankin oli kirja, jonka ylistyksiin voin yhtyä. Jos olisi ollut mahdollista, olisin lukenut sen saman tien alusta loppuun, mutta töiden takia jouduin sentään nukkumaan yön ja suorittamaan työpäivän kahden lukukerran välillä. Kirjan henkilöt ja näiden tarinat imaisivat täysin mukaansa. Kyseessä on yhden suvun, tai oikeastaan perheen, tarina, josta ei outoja käänteitä ja sattumuksia puutu. Kirjan lopussa paljastetaan sitten kaikkein älyttömin juttu, joten kun takakannen painaa kiinni, jää väkisinkin miettimään, että tämä ei voi olla totta. Siis tietenkään se ei sitä ole, mutta kirjaan uppoutunut lukija tapaa elää kirjan mukana.. Oneksi jatkoa on tehty kahdenkin kirjan verran, joten henkilöiden seuraan voi palata.

Raamattu on aina mieluista luettavaa.

Dragonlance saagan kirjat. Ne vievät mukanaan.

Sofian maailma. Teininä kun sen luki, niin maailma aukeni kummasti.

Linnunradan käsikirja liftarille, koska se räjäytti tajuntani. Se oli jotain erilaista ja sai aivot solmuun surrealistisella huumorillaan.

Vaikuttavimpia lukemiani kirjoja ovat J.K.Rowlingin Harry Potter -kirjat. Olen lukenut ne kaikki seitsemän. Kun ensimmäinen ilmestyi ja tuntui, että kaikki puhuvat siitä, tartuin kirjaan ja aioin lukea vähän matkaa katsoakseni, mistä siinä oikein on kyse. Kirja tempaisi minut mukaansa, enkä voinut laskea sitä käsistäni ennen kuin se oli luettu. Harry Potterien kiehtova fantasiamaailma sopii luettavaksi niin nuorille kuin aikuisillekin. Sitä lukiessa pääsee huimiin seikkailuihin ja voi unohtaa hetkeksi harmaan arjen.

Liza Marklund: Uhatut. Dekkarikirjailijan ehkä ahdistavin teos. Kertomus siitä kuinka ihmmisen voi tuhota eikä edes sivistysvaltiossa, joksi pohjoismaat kuuluvat, voida asialle mitään.

Anna-Leenä Hörkösen Akvaariorakkautta on mielenkiintoinen kirja, samoin saman kirjailijan muutkin kirjat.

Juha Vuorisen Raskausarpia.

Vaikuttavin koskaan lukemani kirja on Tommy Hellstenin Saat sen mistä luovut. Jouduin lukemaan sen osittain 12 kertaa, ennen kuin se jätti minut rauhaan. Tai sitä kirjaa ei voi pelkästään lukea, se täytyy sisäistää ja elää todeksi.

Paras lukemani kirja on Narnia.

Sonderkommmando, kirjailijaa en muista, aika karu teos.

Vaikea valita vaikuttavinta kirjaa, mutta viimeisin niistä ainakin on Lorna Byrnen Enkeleitä hiuksissani. Jotenkin olen tiennyt jonkin joskus neuvovan ja auttavan itseäni, siis pieniä ihmeitä tapahtuu. Tämä kirja vahvisti entisestään tuntemuksiani ja tietoisuuttani. Suosittelen.

Hepo, mielenkiintoinen tositapahtumiin perustuva kirja

Astrid Lindgrenin Veljeni leijonamieli. Luin sen pienenä, se oli niin pelottava kokemus etten ole pystynyt kirjaa uudestaan lukemaan.

George Lucasin Tähtien Sota. Sehän oli jo valmis käsikirjoitus elokuvaan. Filmi oli mahtavampi kuin osasin odottaa ja tarkasti kirjan mukainen seikkailu vuonna 1977.

Luin jokin aika sitten Torey Haydenin koskettavan kirjan Tiikerin lapsi. Hayden on psykologi ja erityisopettaja, ja hänen kuvauksensa pienen lapsen ongelmista ja selviytymistaistelusta kauhistutti, ihastutti ja itketti vuoron perään. Suosittelen lämpimästi kaikille lastenpsykiatriasta kiinnostuneille.

Paolo Coelhon Alkemisti.

Anne Frankin päiväkirja, koska luin sen juuri saman ikäisenä kuin hän oli kirjoittaessaan. Siksi olen pelännyt aina sotaa niin paljon, etten voi katsoa mitään sotaelokuvia, lukea sotakirjoja ja vältän myös sotaan liittyviä ohjelmia.

Marlo Morganin Viesti Oikeiden Ihmisten Maailmasta Se tunne, että tässä meidän elämäntavassa ja maailmassa on jotain vikaa, mutta ei tiennyt, että mikä kaikki, niin tässä kirjassa se tulee enemmän kuin selväksi. Aivan pakahduttavan ihana ja järkyttävä kirja.

Da Vinci koodi, koska se oli jännittävä ja kirjassa tapahtui yllättäviä käänteitä. Loppua ei olisi arvannut.

Lapsena luin Rauha S.Virtasen kirjan Tuletko sisarekseni. Se oli niin vaikuttava, että luettuani lähdin pitkälle hiihtolenkille itkemään ja miettimään kirjaa. Siis itkin ilosta.

Hiiriä ja ihmisiä. Se on niin koskettava tarina.

Minulla ei ole yhtä, vaan neljä sykähdyttävää kirjaa. Paula Havasteen kirjat ovat saaneet minut tutustumaan menneen ajan Lapin parantaja-naisen elämään, joka ei ole ollut helppoa. Varsinkin jos on sattunut asustamaan niin sanotusti lappalaisten ja suomalaisten rajamailla. On saanut melkoisia syytöksiä noituudesta ja taikuudesta. Onpa voinut joutua ilkivallan uhriksikin. Jotenkin aihe koskettaa nykyaikaakin, onhan ollut erinäisiä kiivaitakin keskusteluija tämän päivän luontaisterapioiden sopivuudesta terveyden hoitoon. Olisihan se mahtavaa jos luontaisterapiat hyväksyttäisiin osaksi terveydenhoitoa.

Matkalla kotiin -kirja on vaikuttanut elämääni syvästi. Kirjaa lukiessani koin itse kohtaavani seitsemän enkeliä Michael Thomasin matkassa. Seitsemän enkeliä johdatti minua lähemmäs itsetuntemustani ja sieluani. Heidän ja muiden enkeleiden seurassa koen olevani turvassa edelleen. Kirja opetti myös antamaan anteeksi ja näkemään elämää syvemmin. Kaikella on tarkoituksensa.

Sergeanne Golonin Angelika kirjat ovat elämäni paras lukukokemus. Historiakerronta on huimaavaa eikä lukeminen, romantiikka ja jännittävät tapahtumat lopu heti kesken.

Aapinen

Helena-sarja. Tarinaa elävästä elämästä. Vaikuttavaa.

Petos lautasella. Huomasin omalla lautasella olevan petoksen.

Luin aikanaan kirjan nimeltä Koira, joka pelastaa kissoja. Tekijää en muista, mutta kirja kertoi tositarinan Ginny nimisestä koirasta, jolla oli uskomaton kyky löytää ja hoitaa loukkantuneita kissoja. Kirja oli todella koskettava ja uskomaton tarina.

Monilla on varmaan syvällisiä ja kaiken kaikkiaan korkeatasoisia kirjoja ehdotuksenaan. Itse pidän proosallisesti James Herriotin Kaiken karvaiset ystäväni -kirjasta. Surun ja ilon kyyneleitä yksissä kansissa.

Torey Hayden koko tuotanto. Tositapahtumista kertova, asiantuntevaa ja syvällistä. Koukuttavat.

Reijo Mäen teokset ovat yllätyksellisiä ja voimakkaita tilannekuvauksia

Bulkakovin Saatana saapuu Moskovaan. Täydellisyyttä hipova teos, jonka jälkeen muut kirjat ovat aika laimeita.

Anthony de Mellon Havahtuminen teki minuun suuren vaikutuksen ja olen lukenut sen useampaan kertaan. Kirja laittoi minussa alkuun muutoksen, jonka seurauksena otin vastuun omasta elämästäni ja pikku hiljaa elämäni on muuttunut paljon tasapainoisemmaksi ja onnellisemmaksi.

Loiston päivät, pelon yöt kirjoittanut Malika Oufkir ja Michéle Fitoussi. Kirja oli järkyttävä, minkälaista elämä on, mitä voi tapahtua ihmisille. Ensin on todella hienoa ja loistoa ja sitten pahinta kärsimystä ja vapauden riistoa. Miten voi jollakin vallanpitäjällä on oikeutta tehdä tällaista. Viimeistään kirjan luettuaan tuntee suurta kiitollisuutta omaan elämäänsä vaikka ei sekään hohdokasta ole ollut, mutta on oma vapaus ja turvallisuus.

Vaikuttavin lukemani kirja on Daniel Quinnin Ishmael. Oli uskomatonta lukea, että joku muukin ajatteli samalla lailla asioista, ihmisestä ja ihmiskunnan kohtalosta. Tämä kirja kannattaisi kaikkien lukea ja ehkäpä maailma olisi hieman parempi paikka kaikille.

Douglas Adamsin Linnunradan käsikirja liftareille. Se sisältää niin paljon tilannekomiikkaa ja peilausta nykymaailman arvomaailmoihin, että sitä lukiessa ei voinut olla hihittelemättä itsekseen.

Sofi Oksasen Puhdistus on uteliaisuutta herättävä ja ajoittain jopa piinaava.

Italo Calvino Näkymättömät kaupungit. Suurenomoisia oivalluksia ihmisten elämästä ja ympäristöstä runollisina kertomuksina.

Mieleeni on syöpynyt Douglas Kennedyn The Pursuit of Happiness. En muista juurikaan mitä kirjassa tapahtuu, mutta varmasti luen uudestaan sillä lukukokemus oli omaa sarjaansa.

Paras ja sykähdyttävin lukemani kirja tähän mennessä on Ei aina kaviaaria. Todella hyvän juonen lisäksi välissä on päähenkilön kokkaamia ruokareseptejä.

Aika vasta luin Obaman kirjan. Ja yllätyin amerikkalaisten ja maailman muutoksesta. Toivottavasti tuki säilyy ja muutos etenee edelleen. Kohti todellista tasa-arvoa ihmisten kesken.

Erica Jongin Lennä, uneksi. Hyvin kirjoitettu, hauska kirja.

Vaikuttavia kirjoja on niin paljo mutta Saint Exuperyn Pikku prinssi on tehnyt vaikutuksen. Se on niin monitahoinen, sekä satu että sisältää oivallisia elämänohjeita.

Café au lait oli niin minun makuuni. Nuorelle naiselle suunnattu ja sai naurun hersymään kuin itsestään. Lainasin kirjaa ystävillenikin ja he sanoivat samaan. Hyvä kirjailija on Kira Poutanen.

Papillon. Jos tarina ei ole tosi niin kirjailijaa voi silti ihailla mielettömästä mielikuvituksesta.

Prinsessa, kirjoittaja Jean.P.Sassoon.

Juokse poika juokse. Hyvä.

Pearl S Buckin Hyvä maa. Luin tämän kirjan vuosikausia sitten ja pidin kirjoittajan tavasta kertoa sekä kuvailla aikaa, tapahtumia, ihmisiä.

Minuun on tehnyt vaikutuksen Kalle Päätalon kirjat

Luen luontoaiheisia kirjoja ja toivon että luontoa säilyisi myös sukupolville.

Ehdottomasti Victor Hugon Kurjat. Tarina oli hyvä ja vähän vanhempana ymmärsi vielä paremmin tuon tarinan ytimen.

Uuno turhapuron mietelmät. Ainut kirja mitä jaksaa lukea.

Luin lapsena useita kertoja Australian villihevosista kertovan kirjan Thowra, hopeaharja. En tiedä mikä siinä sykähdytti, mutta kirjan upea suomennos ja kantava juoni ovat jääneet elävästi mieleen.

Papillon, karu kirja.

Nalle Puhin tarinat varsinkin se jossa kerrottin tärpästä joka jahtasi omia jälkiään.

Hullujenhuone kirjoittanut Karin Fossum.

Nora Robertsin kirjat ovat kevyitä mukavia luettavia.

Luen eräaiheisia kirjoja koska ne ovat lähellä sydäntäni

Dostojevskin Rikos ja rangaistus oli synkkyydessäänkin upea teos, samoin japanilaisen Endon kirjat.

Sieppari ruispellossa oli lapsena ihana.

Paulo Coelhon Alkemisti. Kirjan tarina on kuin satu, juuri sellainen kuin tarinan pitäisi olla. Elämää suurempi.

Viimeisin kirja oli Flickan som lekte med elden eli tyttö joka leikki tulella. Upea kirja, nyt odottelen filmiä.

Paras lukemani kirja on Lapsi 312. Todella koskettava kertomus.

Sofian tarina

Liza Marklundin Uhatut. Kirja käsittelee perheväkivaltaa ja olen itsekin joutunut sellaisen perhehelvetin kokemaan.

Kyllä se pikkuinen kirja nimeltään Jalanjäljet se lohdutti ja valoi uskoa ja toivoa vaikeassa tilanteessa.

Upea nuortenkirja noin kymmenen vuoden takaa teki minuun, aikuiseen naiseen, lähtemättömän vaikutuksen. Keväällä isä sai siivet -kirjallaan Tomi Kontio pokkasi Finlandia junior -palkinnon, eikä todellakaan syyttä. Tämä kirja pitäisi jokaisen, ikään katsomatta, lukea vähintään kerran elämässään.

Kaikki Tauno Palosta tehdyt muistelmat ovat loistavia. Niistä huomaa päähenkilön ystävällisen luonteen, muiden huomioon ottamisen ja suuren persoonan.

Anni Polvan, Tiina kirjat. Lapsena avautui tie kirjamaailmaan.

Tuhat loistavaa aurinkoa. Minusta siinä taas tuli esille miten naisia ei arvosteta.

Metallican Joel Mc Iverin kirja 2006 oli hyvin antoisaa luettavaa kun olen vuodesta 1986 ollut kova fani.

Anna Gavaldan Viiniä keittiössä. Koskettava, haikea, kauniisti kirjoitettu. Tämä kirja jää mieleen.

Vaikuttavin lukemani kirja on Phoolan Devin elämänkerta. Se kertoo raaan tarinan kaltoin kohdellusta tyttöparasta.

Leo Buscaglian kaikki kirjat ovat kertakaikkisen mahtavia mutta jos niistä olisi pakko valita yksi, niin se olisi Syntynyt Rakastamaan. Hän opastaa mitä viihdyttävimmällä tavalla ihmistä arvostamaan ja rakastamaan itseään ja sitä myötä myös hyväksymään ja kunnioittamaan muita ihmisiä ikään, ulkonäköön, rotuun katsomatta. Oma maailmankuvani avartui kirjan lukemisen myötä ja sain siitä valtavasti iloa, itsevarmuutta, uskallusta tehdä muutoksia elämässäni ja omaksuin aivan uudenlaista optimismi. Luen kirjan vähintään kerran vuodessa.

Shopaholic kirjat koska ne ovat hauskoja.

Tuulen viemää

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt