Terveys

Tähtihetkiä työssä

10 tositarinaa - Lukijamme kertovat, millaisia tähtihetkiä he ovat kokeneet omassa työssään.

4.6.2009 Voi hyvin

”Olin töissä terveyskeskuksessa vuodeosastolla, vanhusten virikeohjaajana. Pienistäkin asioista, jopa hymystä, sai lämmöllä annetun aidon kiitoksen.”

”Tähtihetkiä on joka päivä. Olen ollut jo 36 vuotta samassa työpaikassa.”

”Olin lukion jälkeen töissä päiväkodissa. Raskasta se oli. Ryhmät olivat isoja, ja vaippaikäiset vaativat aikaa. Usein tuntui, etten ehtinyt antaa lapsille kunnolla sitä huomiota, jota he ansaitsivat. Toisinaan lapsiin kuitenkin sai yhteyden. Tunne oli ihana, kun lapsi hymyillen ja luottavasti kääntyi puoleeni. Nyt elämä on kuljettanut ammattiin jos toiseenkin. Silti vieläkin muistelen kiitollisena lasten osoittamaa kiintymystä.”

”Tähtihetkeni töissä oli, kun esimies kehui hyvin tehdystä työstä. Hän sanoi, että ottaa minut milloin vain takaisin töihin, kun olin päättämässä työtäni äitiysloman takia.”

”Tähtihetkiä on joka päivä. Koen onnistuvani työssäni ja tiedän, että pomoni arvostaa minua ja työntekoani. Samassa työssä olen ollut yli 20 vuotta enkä edes haluaisi vaihtaa, vaikka kiire on valtava. Pidän työstäni joka päivä, ja aamuisin sinne on mukava mennä. Siinä on päivän tähtihetki.”

”Tulin sairauslomalta takaisin töihin, ja minulle sanottiin, että minua oli jo odotettu.”

”Sanoin viime viikolla itseni irti. Pääsen töihin sellaiseen paikkaan, jossa työntekoani arvostetaan.”

”Kun olin ollut sairaana ja menin takaisin työpaikalle päiväkotiin, niin pikkuinen poika tuli minua vastaan, halasi ja sanoi: ”Minun on ollut sinua ikävä ja tykkään sinusta.” Lapsen sanomana kaikki on niin aitoa ja vilpitöntä.”

”Tähtihetkeni oli kehityskeskustelu entisen esimieheni kanssa. Sain niin paljon positiivista palautetta työnteostani enkä yhtään negatiivista kommenttia. Se piristi mieltä pitkäksi aikaa, vaikka työnteosta kyseisessä paikassa en muuten pitänytkään.”

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi