Hyvinvointi

Rentoutta tehokkuuden tilalle

Pysähtyminen ja kohtuuden opettelu tuovat elämään selkeyttä.

30.8.2010 Voi hyvin

Yksi parhaita tapoja saada elämäänsä jatkuvaa juhlan tuntua on lopettaa menneisyydessä ja tulevaisuudessa eläminen. Vaikka olemmekin loistavia keksimään syitä, miksi emme voisi olla onnellisia juuri nyt, näiden ajatusten ei kannata antaa johtaa harhaan. Kun jättää kokonaan menneen ja tulevan murehtimisen, elämä alkaa tuntua harvinaisen kirkkaalta. Tämä voi vaatia kyllä aika sitkeää harjoittelua, mutta eihän hyväksi kokiksikaan synnytä yhdessä yössä.

Ajoittainen pysähtyminen ja kohtuuden opettelu tuovat myös elämään selkeyttä. Kaikkea ei ole ihan välttämätöntä tehdä. Kun elämästä karsii turhia asioita ja opettelee huomaamaan, milloin on aika pysähtyä, niin elämään voi löytyä uutta väljyyttä. Aikataulun keventymisen myötä jää myös enemmän aikaa keskittyä siihen mitä kulloinkin tekee.

Kun lakkaa juoksemasta paikasta toiseen ja oppii vaatimaan vähemmän itseltään ja muilta, niin stressin tuntu ja stressioireetkin voivat helpottua. Tekemättömät työt eivät tästä maailmasta kuitenkaan lopu. Varsinkin ruoanlaitossa ja leipomisessa houkuttelevin lopputulos syntyy silloin, kun ehtii ja muistaa keskittyä siihen. Joten miksi ei mieluummin varaisi enemmän aikaa kehoa ja mieltä piristävän ruoan valmistamiseen?

Lähde: Kostamo, Kirsi: Hyvän olon keittiö - Reseptejä ruoanlaittoon ja hyvinvointiin. Minerva Kustannus 2010.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt