Punajuuri-suklaakakku
12 palaa | valmistusaika 30 min + 1 t
3 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl neilikkaa
2 tl vaniljasokeria
400 g punajuuria
250 g voita
4 munaa
Vuokaan:
voita
hasselpähkinärouhetta
Koristelu:
2 dl vispikermaa
2 tl sokeria
½ tl kanelia
1. Sekoita kuivat aineet.
2. Suojaa kädet värjäytymiseltä kumihanskoilla. Pese ja kuori punajuuret. Raasta hienoksi raasteeksi. Mitä hienompi raaste, sen mehevämpi kakku. Lisää raaste vatkaimella sekoittaen jauhoseoksen joukkoon.
3. Sulata voi ja sekoita jauho-punajuuriseokseen.
4. Lisää munat taikinaan yksitellen vatkaten.
5. Voitele vuoka (halkaisija 24 cm) ja
jauhota hasselpähkinärouheella. Kaada
taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Anna seistä hetken aikaa vuoassa ennen kumoamista.
6. Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja
kanelilla. Tarjoa kakun kanssa.
Ohje: Samuli Karjula