Tuoreet vihannekset
Käytä runsaasti erilaisia vihanneksia ja suosi sesongin vihannestarjontaa. Nauti talvella juureksia ja kaaleja, kesällä lehtivihanneksia, kesäkurpitsaa, kurkkua, tomaattia ja yrttejä. Suosi luomutuotteita.
Marjat ja hedelmät
Käytä runsaasti kotimaisia marjoja ja omenia. Jälkiruoat, kakut ja smoothiet voi makeuttaa liotetuilla taateleilla, viikunoilla tai rusinoilla ja kypsillä banaaneilla.
Pähkinät ja siemenet
Pähkinöistä ja siemenistä saa hyviä rasvoja, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita. Niitä kannattaa syödä päivittäin ja vaihdella lajeja. Kokeile saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä, hasselpähkinöitä, cashewpähkinöitä ja kuorellisia manteleita. Siemenistä parhaita ovat auringonkukan-, seesamin-, hampun-, pellavan- ja kurpitsansiemenet. Siemenet on hyvä liottaa ennen käyttöä.
Viljat
Viljanjyvät kannattaa idättää ja jauhaa raakapuuroksi tai kuivata näkkileiväksi. Viljan jyvän itäessä niiden elimistöä happamoittava vaikutus häviää. Suosi gluteenittomia viljoja ja viljan tapaan käytettäviä siemeniä, kuten tattaria, hirssiä ja kvinoaa.
Idut ja versot
Erilaiset siemenet ovat arvokasta ravintoa, mutta idättämällä niistä saa entistä parempia: siementen vitamiinipitoisuus kasvaa ja sulavuus paranee. Siemenistä tulee idättämisen jälkeen entsyymipitoista tuoreravintoa.
Vihreät versot, oraat ja kaikki tummanvihreät yrtit, lehtivihannekset, kuten nokkonen, pinaatti, persilja, lehti- ja parsakaali ja tammenlehväsalaatti, sisältävät runsaasti klorofylliä (lehtivihreää), vitamiineja, kivennäisaineita, aminohappoja ja entsyymejä. Eniten lehtivihreää on chlorella-jauheessa.
Käytä ituja ja vihreitä vihanneksia runsaasti salaateissa tai pyöräytä niistä viherpirtelöitä. Nesteeksi sopii tuoremehulingolla tehty porkkanamehu. Avokado pyöristää maun. Helpon viherlisän saa pakasteena myytävästä orasmehusta.