Terveys

Pinnalta rapeat kasvispullat

Valmista kasvispullat kvinoasta ja kukkakaalista. Terveellistä ja herkullista!

Kuvat Pia Inberg
23.5.2017 Voi hyvin

noin 20 kpl | valmistusaika 30 min

1 kukkakaali

6 dl keitettyä kvinoaa

1 ¾ dl korppujauhoja

4 kananmunaa

½ rkl paprikajauhetta

½ rkl chilijauhetta

1 ½ tl suolaa

öljyä paistamiseen

1. Pese kukkakaali ja irrota siitä kukinnot. Keitä kukintoja noin 5 minuuttia, kunnes ne tuntuvat haarukalla kypsiltä. Valuta hyvin.

2. Keitä kvinoa ohjeen mukaan kypsäksi.

3. .Laita kukkakaalit ja kvinoa tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Tee tarvittaessa massa kahdessa osassa.

4.Kaada kukkakaali-kvinoaseos isoon kulhoon. Lisää korppujauhot, munat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

5. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ota reilu ruokalusikallinen massaa ja pyöritä käsin pyörykäksi.

Paista pannulla kauttaaltaan kullanruskeaksi. Kääntele pullia varovasti, koska taikina on pehmeää.

6.Tarjoa kasvispullat curry-kookos-kastikkeen ja muusin kanssa.

Kuvausjärjestelyt  Kaisa Nieminen.

Julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 07/2016

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt