noin 20 kpl | valmistusaika 30 min
1 kukkakaali
6 dl keitettyä kvinoaa
1 ¾ dl korppujauhoja
4 kananmunaa
½ rkl paprikajauhetta
½ rkl chilijauhetta
1 ½ tl suolaa
öljyä paistamiseen
1. Pese kukkakaali ja irrota siitä kukinnot. Keitä kukintoja noin 5 minuuttia, kunnes ne tuntuvat haarukalla kypsiltä. Valuta hyvin.
2. Keitä kvinoa ohjeen mukaan kypsäksi.
3. .Laita kukkakaalit ja kvinoa tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Tee tarvittaessa massa kahdessa osassa.
4.Kaada kukkakaali-kvinoaseos isoon kulhoon. Lisää korppujauhot, munat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
5. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ota reilu ruokalusikallinen massaa ja pyöritä käsin pyörykäksi.
Paista pannulla kauttaaltaan kullanruskeaksi. Kääntele pullia varovasti, koska taikina on pehmeää.
6.Tarjoa kasvispullat curry-kookos-kastikkeen ja muusin kanssa.
Kuvausjärjestelyt Kaisa Nieminen.
Julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 07/2016