Vihreät parsat ketunleipien kera
1 annos | valmistusaika 15 min
6–9 vihreää parsatankoa
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl salaatinkastiketta (ohje alla)
noin 1 dl ketunleipiä
1/4 tl sinapinsiemeniä
1 rkl pehmeää vuohenjuustoa
1. Huuhtele parsat ja leikkaa tarvittaessa kuivasta tyvestä pari senttiä pois.
2. Kuumenna paistokasarissa vettä, mausta se suolalla ja keitä parsat napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä parsat juoksevan kylmän veden alla. Nosta parsat kuivahtamaan puhtaalle keittiöpyyhkeelle. Laita päälle suolaa ja mustapippuria.
3. Pyöräytä parsat ja ketunleivät salaatinkastikkeessa kulhossa ja nosta annos lautaselle. Ripottele päälle sinapinsiemeniä. Lisää lautasen reunalle lusikallinen
pehmeää vuohenjuustoa.
4. Tarjoa alkupalana, pikkupalana tai pääruoan lisäkkeenä.
Sami Tallbergin kastike villikasveille
Valmista kastiketta tulee 1,2 litraa
1/2 l (kylmäpuristettua) oliiviöljyä
3 dl rypsi- tai pähkinäöljyä
2 dl valkoviinietikkaa
1/2 dl sitruunamehua
1 1/2 rkl (kuivattua) rakuunaa
4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja viipaloituna
150 g sinappia
1. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset kulhossa. Anna maustua tunnin ajan.
2. Siivilöi kastike ja siirrä se suljettavaan purkkiin tai pulloon. Ravista ennen käyttöä.
3. Kastike säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin pari viikkoa.
Ohjeet Sami Tallberg