Treeni ja ravinto

Parsaa ja ketunleipää raikkaalla kastikkeella

Ketunleipä eli käenkaali on monikäyttöinen villiyrtti. Käytä siitä myös kirpeät varret.

Kuvat Sanna Peurakoski
6.6.2016 Voi hyvin

Vihreät parsat ketunleipien kera

1 annos  |  valmistusaika 15 min

6–9 vihreää parsatankoa

suolaa ja mustapippuria myllystä

2 rkl salaatinkastiketta (ohje alla)

noin 1 dl ketunleipiä

1/4 tl sinapinsiemeniä

1 rkl pehmeää vuohenjuustoa

1. Huuhtele parsat ja leikkaa tarvittaessa kuivasta tyvestä pari senttiä pois.

2. Kuumenna paistokasarissa vettä, mausta se suolalla ja keitä parsat napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä parsat juoksevan kylmän veden alla. Nosta parsat kuivahtamaan puhtaalle keittiöpyyhkeelle. Laita päälle suolaa ja mustapippuria.

3. Pyöräytä parsat ja ketunleivät salaatin­kastikkeessa kulhossa ja nosta annos lautaselle. Ripottele päälle sinapinsiemeniä. Lisää lautasen reunalle lusikallinen

pehmeää vuohenjuustoa.

4. Tarjoa alkupalana, pikkupalana tai pääruoan lisäkkeenä.

Sami Tallbergin kastike villikasveille

Valmista kastiketta tulee 1,2 litraa

1/2 l (kylmäpuristettua) oliiviöljyä

3 dl rypsi- tai pähkinäöljyä

2 dl valkoviinietikkaa

1/2 dl sitruunamehua

1 1/2 rkl (kuivattua) rakuunaa

4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja viipaloituna

150 g sinappia

1. Sekoita salaatinkastikkeen ainekset kulhossa. Anna maustua tunnin ajan.

2. Siivilöi kastike ja siirrä se suljettavaan purkkiin tai pulloon. Ravista ennen käyttöä.

3. Kastike säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin pari viikkoa.

Ohjeet Sami Tallberg

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt