Hyvinvointi

Parisuhteen yllätykset

Lukijat paljastavat, millaisia yllätyksiä he ovat kokeneet parisuhteessaan. Lue ja jaa omat kokemuksesi.

4.6.2009 Voi hyvin

”Rehellisyys ja omana itsenä oleminen! Se jaksaa yllättää vielä kymmenen yhteisen vuoden jälkeen: ei tarvitse yrittää olla yhtään mitään muuta kuin oma itsensä kaikkine raadollisuuksineen.”

”Että kaksi ihmistä voivat olla niin erilaisia mutta silti viihtyä yhdessä. Minkä vuoksi arki tulee niin nopeasti ja unohdetaan, että suhdetta täytyy vaalia? Minkä vuoksi kinataan kotitöistä?”

”Ero yllätti, mutta siitä alkoi entistä parempi elämä. Nuorena luulin viettäväni puolisoni kanssa myös mukavia eläkevuosia. Vuosikymmenien avioliitossamme asiat olivat hyvin; emme riidelleet, mutta emme nauraneetkaan keskenämme. Sitten puoliso otti eron, mistä emme keskustelleet. Putoaminen tyhjän päälle menettäen myös vuosikymmenien yhteyden puolison sukulaisiin oli käsittämätön hylkääminen. Omaa kotia oli kuitenkin mukava rakentaa vain itselleen. Nykyisin nautin onnellisena kodistani ja jokaisesta päivästäni eläkkeellä. Ystäviä ja entisiä työkavereita on paljon, voin mennä ja tulla vapaasti. Olen saanut enemmän kuin osasin edes toivoa.”

”Arki yllätti minut suhteessa. Palattuamme ulkomailta Suomeen sopeutuminen tavalliseen tylsään arkeen otti yllättävän koville. Se lopulta kai kaatoi suhteen.”

”Olen yllättynyt siitä, kuinka mukavaa ja vaivatonta onkaan, kun kotona on kumppani, jonka kanssa voi jakaa vaikeatkin asiat. Pelkäsin etukäteen oman rauhan menettämistä, mutta nyt huomaan kaipaavani puolisoani hänen töissä ollessaan.”

”Minua on yllättänyt salailu menneestä elämästä. Kaikkea uutta paljastuu kumppanista kuukausittain toisilta kuultuna. Ei voi puhua positiivisesta asenteesta...”

”Ehkäpä ne suurimmat yllätykset parisuhteessa tulevat omasta itsestä. Että löytää itsestään puolia, joita ei haluaisi, tai sitten sellaisia puolia, joista pitää erityisesti.”

”Minut on yllättänyt nykyisessä parisuhteessa, että mieskin osallistuu kotitöihin. Aikaisemmassa suhteessa näin ei ollut, joten nyt sitä osaa todella arvostaa.”

”Mies yllätti muuttumalla lyhyessä ajassa kamalasta sotkupetteristä ihan siivoksi asuinkumppaniksi. Se helpotti molempien arkea: nyt kotona on siistimpää eikä kotitöistä tarvitse tapella.”

”Ensin oli lapsen muutto kotoa. Aloimme kuin uudelleen seurustelun ja yhteistä aikaa oli ja on ihan ollut elää. Toinen samanlainen tunne tuli vuorotteluvapaan aikana. Miten ihanaa tehdä asioita kiireettä ja yhdessä.”

”Miehen herkkyys yllätti. Toi luottamusta suhteeseen.”

”En olisi uskaltanut 33 vuotta sitten edes kuvitella aloittaessamme seurustelun, että vielä yli 30 vuoden yhdessäolon jälkeen välillämme on niin paljon lämpöä ja rakkautta ja nautimme yhdessäolosta!”

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt