Terveys

Ota resepti: Johanna Koivun kana-vuohenjuustosalaatti

Bloggaajamme Johanna ihastui viinirypäleensiemenöljyyn.

30.11.2015 Voi hyvin

Johanna Koivu: Hyvän olon sävelet

Kävin viime viikolla Helsingin Vanhassa Kauppahallissa, missä ranskalainen herkkuliike DeliDeli juhli avajaisiaan. Juhlaväki sai haitarimusiikin säestyksellä nauttia kuplivasta juomasta, viineistä ja ranskalaisista herkuista. Ihanaisia suklaakirsikoita maistellessani kuulin, että ne olivat Margaux:n kylästä, missä olen sattumoisin käynyt kauan, kauan sitten ollessani Bordeauxissa au pairina.

Vierailin tässä pienessä, Medocin viinialueella sijaitsevassa keskiaikaisessa kylässä iranilaisen ystäväni Maboben kanssa ja vietimme siellä kivan päivän. (Yritin löytää kuvia kyseisestä reissusta liitettäväksi tähän juttuun mukaan, mutta en valitettavasti löytänyt!)

Avajaisissa pääsin tutustumaan viinirypäleensiemenöljyyn, joka on minulle uusi tuttavuus. Koska innostun helposti kaikesta uudesta, otin öljyn heti testiin kana-vuohenjuustosalaattia tehdessäni.

Pannulla paistamisessa on tärkeää käyttää oikeanlaista öljyä, sillä paistamiseen huonosti soveltuvat öljyt muuttavat muotoaan korkeissa lämpötiloissa muuttuen helposti epäterveellisiksi. Rypälesiemenöljy soveltuu kuumennukseen hyvin ja sen plussa on myös maun neutraaliudessa.

Valmiin salaatin päälle pirskottelin provencelaista La Béruguette-lajin oliiviöljyä kauniista apteekkarin pullosta. Öljy on mukavan pähkinäisen makuista ja siksi sitä suositellaankin käytettäväksi myös jälkiruuissa, esimerkiksi maustekakuissa. Olisipa kiinnostavaa joskus päästä maistelemaan erilaisia oliiviöljyjä kuten viinejä. Järjestäisiköhän joku testauksia täällä Suomessa, ettei tarvitsisi ihan Ranskaan asti lähteä?

Tähän loppuun vielä kyseinen salaattireseptini. Saa soveltaa vapaasti!

Nopea kana-vuohenjuustosalaatti

Valmista salaattipeti lautaselle romainesalaatista, kurkusta ja tomaatista.

Kypsennä broilerifilee, mausta se suolalla ja pippurilla ja aseta se salaattipedille.

Paista vuohenjuusto nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin ja asettele se fileen päälle.

Paahda pinjansiemenet pannulla ilman öljyä niin, että niiden pinta saa vähän väriä. Ripottele lautaselle.

Pirskottele päälle oliiviöljyä ja koristele maun mukaan esimerkiksi basilikalla, tuoreilla marjoilla ja hunajamelonilla.

Ja ei muuta kuin ääntä kohti! :)

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt