Uudessa kokoomatutkimuksessa (meta-analyysi), jossa yhdistettiin 25 aiemmin julkaistua tutkimusta, havaittiin pähkinöillä merkittävä veren rasva-arvoja alentava vaikutus. Tutkimuksiin osallistui yhteensä yli 500 koehenkilöä seitsemästä maasta. Pähkinöiden veren rasvoja alentava vaikutus riippui nautittujen pähkinöiden määrästä. Syömällä keskimäärin 67 grammaa pähkinöitä päivässä saatiin kokonaiskolesteroli alenemaan 5.1% ja LDL (”huono kolesteroli”) aleni 8.3%. Niillä koehenkilöillä, joilla veren triglyseridiarvot olivat koholla pähkinät alensivat sitä keskimäärin 10.2%. Tutkimus puoltaa pähkinöiden käyttöä osana monipuolista ruokavaliota, jolloin se saattaa vähentää sydänverisuonisairauksien riskiä.
Sabaté J. & Oda, K. & Ros, E. Nut Consumption and Blood Lipid Levels: A Pooled Analysis of 25 Intervention Trials. Arch Intern Med, 170: 821 - 827. (2010).