Hyvinvointi

Nettiystävyys

Lukijat kertovat, millaisia suhteita he ovat luoneet netissä.

15.6.2011 Voi hyvin

Kumpi on parempi, seurustella netissä tai tavata kasvotusten?

En olisi uskonut sosiaalisen median voimaan. Löysin sieltä jopa miesystäväni, vaikka olin siihen mennessä seurannut hieman huvittuneesti netistä kumppania etsiviä ihmisiä.

Liityin Facebookiin ja ensin se oli ok. Kirjoitin sinne välillä omiakin kommentteja jne. Mitä enemmän tuli ystäväpyyntöjä, sitä enemmän aloin koko "touhua" vieroksumaan. Miksi esim. henkilö, jota en ole tavannut 20 vuoteen, yhtäkkiä halusikin olla "ystäväni". Saati, että joutuisin heille jakamaan ajtuksiani. Nyt lähinnä käytän FB:tä kirjoittaakseni lähimmille ystäville 1-to-1 viestejä. Olen ajatellut kyllä lopettaa kokonaan FB:n käytön.

Kyllä live-elämä on paras. Jotenkin surkeaa elää vain netissä.

Nim.Tellu

Mielestäni on paljon mukavampi tavata kasvotusten. Vain silloin kun siihen ei ole mahdollisuutta, on kiva joskus kirjoitella esim. sähköpostia.

Nimimerkki Maaria.

Ehdottomasti live-seurustelua. Jos ei viitsi nähdä vaivaa tavatakseen, voi sitten olla tapaamatta. Eri asia on tietenkin pitkien matkojen päässä olevat ystävät. Mutta kukin hoitakoon ihmissuhteensa niin kuin parhaaksi itse näkee. Pääasia, että ollaan yhteyksissä muihin, silloin kun siihen tarvetta on!

Nim. Päivänkakkara-

Sosiaalinen media toimii hyvin kuulumisten vaihtamisessa ja nopeiden asioiden hoidossa, vaikka parastahan on toki nähdä kasvokkain. Puhelimessa puhumisesta en ole jostain syystä koskaan pitänyt, joten sikäli sosiaalinen media tarjoaa minulle hyvän vaihtoehdon kaverisuhteiden hoitamiseen.

Suosin seurustelua face to face, livenä, mieluusti kotona. En ole netti-ihminen, vaan haluan pitää vanhoista perinteistä kiinni. Taidan olla entisajassa,ei vaan nykytekniikka ole minun juttuni.

Nimim. Aurinkoinen

Suosin enemmän livenä puhumista, oli se kasvotusten tai mesenä ,mutta kaikkihan ei ole mahdollista. Sen takia soittelen aika paljon tuttavilleni ympäri maata.

Tapaan mieluummin uusia ihmisiä sähköisessä mediassa koska se on helppoa.

 Nim. Tyttö

Ehdottomasti livenä

Seurustelen mielummin livenä

En tapaa uusia ihmisiä sähköisessä mediassa. Suosin seurustelua livenä en netissä.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt