Hyvinvointi

Näin valmennat itseäsi

Haluatko kehittyä? Kaipaatko uutta suuntaa, puhtia treeniin tai paremman ruokavalion? Näillä vinkeillä onnistut!

Teksti Tiina Tuppurainen
Kuvat Johanna Kinnari
5.10.2015 Voi hyvin

1. Luo unelmapäivä

Valitse värikynistä mieluisin väri. Kirjoita sillä, millainen olisi unelmiesi päivä, jos rajoituksia ei olisi. Mitä tekisit? Kenet tapaisit? Mitä söisit? Ole rehellinen, älä yritä miellyttää. Unelmoitko isoista vai pienistä asioista? Miten saavuttaisit haaveesi?

2. Tee päätös tuoleilla

Jos jahkailet kahden vaihtoehdon välillä, ota kaksi tuolia. Istu toiseen ja mieti, miltä ensimmäinen vaihtoehto tuntuu. Miten elämäsi muuttuu? Huomioi kehosi: miten lihakset ja hengitys reagoivat? Siirry sitten toiseen tuoliin. Tuntuuko erilaiselta?

3. Aseta vihreä tavoite

Päätä lisätä lautaselle joka päivä kourallinen vihreää. Mitä syvempi vihreä, sen enemmän ravinteita. Hae makua ja vastustuskykyä mausteista. Tulehdusta vähentävät inkivääri, valkosipuli, kurkuma, chili, mustapippuri ja hunaja.

4. Pidä ruokapäiväkirjaa

Kirjoita viikon ajan ylös, mitä syöt. Kirjaa samalla myös tunteesi ja vireystilasi. Oletko ärtynyt ja väsynyt vai energinen ja iloinen? Mitä olet syönyt näinä päivinä?

5. Löydä ilo

Mistä lajista innostut? Mikä saa sinut nauramaan? Missä olet hyvä? Mistä ruoista pidät? Älä väännä hampaat irvessä vaan salli itsellesi nautinto. Vältä kieltoja ja pakottamista.

6. Tarkkaile ajatuksiasi

En osaa, ei se minusta tykkää, epäonnistun, päivä on pilalla. Kuulostaako tutulta? Kielteiset ajatukset voivat perustua vääriin oletuksiin. Mieti, onko ajatus totta. Tiedätkö, että epäonnistut? Jos et, miksi tuhlata aikaa sen pohtimiseen?

7. Muista kiitollisuus

Kirjoita joka ilta ylös viisi asiaa, joista olet kiitollinen juuri nyt. Missä asioissa onnistuit tänään? Mitkä sanat tai teot saivat sinut iloiseksi? Mitä hyvää söit? Kuulitko ihanan kappaleen? Kun olet alamaissa, ota lista esiin.

Juttu on julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 7/15.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt