Hyvinvointi

Maria Ylipää kannustaa juhlimaan

Näyttelijä Maria Ylipään mukaan elämästä pitää osata nauttia. Lue Marian vinkit!

Teksti Tiina Tuppurainen
Kuvat Kirsi Tuura
24.9.2015 Voi hyvin

Maria Ylipään 7 vinkkiä parempaan elämään:

1. Nuku paljon

Elämänlaatu ja läheiset kärsivät, jos en saa tarpeeksi unta. Lepo on tärkeää palautumisen kannalta. Nukkuessa myös alitajunta pääsee tekemään työtään rauhassa.

2. Lähde liikkeelle

Liikunta tuottaa ­endorfiineja ja auttaa kestämään henkisiä ja fyysisiä paineita. Liikkuessa aivot ­tuulettuvat ja vaikeat asiat ­saavat oikeat mitta­suhteet.

3. Syö kehosi iloiseksi

On itsensä ­arvostamista syödä ­keholleen ­sopivalla tavalla. Sen avulla jaksaa arjessa paremmin. Olen ­kulinaristi. ­Vapaalla  nautiskelen hyvästä ruoasta ja viinistä ystävien kera.

4. Muista juhlia

Elämästä täytyy osata nauttia. On ­heittäydyttävä ­hetken ­vietäväksi aina, kun se on ­mahdollista. ­Rakastan juhlia. Tarvitsen öitä, ­joina samppanja virtaa ja ­tekno soi.

5. Jaa vastuuta

Mieheni on tällä ­hetkellä enemmän kotona kuin minä. Perhe-elämämme ei toimisi, jos kumpikin ei ottaisi vuorollaan vetovastuuta arjesta.

6. Älä vaadi liikaa

Minulta on vaadittu ja olen myös itse vaatinut itseltäni paljon. Jos en yllä töissä parhaimpaani, olen usein tyytymätön. On silti hyvä oppia suhteuttamaan asiat ja olla itselleen armollinen.

7. Pidä puolesi

Miehet ovat kontrolloineet naisia niin pitkään, että siitä täytyy päästä jo irti. Yritän pitää naisena puoleni työelämässä. Suomalaisiin miestenvessoihin tarvittaisiin enemmän lastenhoitopöytiä.

Koko juttu on julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 6/2015

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt