10 annosta | valmistusaika 30 min (+ hyytyminen)
Pohja:
3 dl granolaa
(esimerkiksi Paulúnsin kaakao-vadelma)
2 rkl juoksevaa hunajaa
Täyte :
½ kg mansikoita
200 g vadelmia
2 banaania
1 dl sokeria
½ dl sitruunamehua
6 liivatetta
1. Sekoita granolan joukkoon hunaja. Laita irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja painele granola pohjalle. Laita kylmään.
2. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Soseuta mansikat, vadelmat ja banaanit tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää sokeri.
3. Purista liivatteista vesi pois. Sulata ne sitruunamehussa kattilassa tai mikrossa. Kaada ohuena nauhana soseen
joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada vuokaan ja laita kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai seuraavaan
päivään.
Kuvausjärjestelyt ja ohje Kaisa Nieminen.
Ohje julkaisu Voi Hyvin -lehdessä 05/2016.