Hyvinvointi

"Luotan hyvään karmaan"

Kirjailija Karita Sainio tekee töitä ainoastaan sellaisten asioiden ja yritysten eteen, joilla on hyvä karma.

Teksti Anna Kauhala
Kuvat Raisa Kyllikki Ranta
8.9.2017 Voi hyvin

Karita Sainio on  38-vuotias kirjailija ja vastuullisiin tuotteisiin erikoistuneen PR-toimisto Sugar Helsingin perustaja. Asuu Vantaalla puolisonsa kanssa. Karitan uusi kirja Hyvin eletty: Opas vastuulliseen elämäntapaan ilmestyi elokuussa.

"Tulen onnelliseksi  sandaalien jättämistä rusketusrajoista. Olen hyvin vahvasti kesän lapsi ja onnellisin tropiikissa. Siellä lämpö menee luihin ja ytimiin asti ja kehoni hyrrää tyytyväisyyttään. Suomessa tykkään maata saunan lauteilla lämmittelemässä.

Minun juttuni  on nukkua pitkään aamuisin. Herään usein kymmeneltä ja sovin aamun ensimmäiset tapaamiset mieluiten vasta puolillepäivin. Saatan nukkua yössä kymmenenkin tuntia. Paras työaika luovalle kirjoittamiselle on myöhään illalla.

Unelmoin aika vähän. Olen tekijätyyppi. Jos haluan jotain, alan vain tehdä töitä sen eteen.

Ploni on hyvä,  kun olen kirjojen ympäröimänä. Rakastan kirjakauppoja ja kirjastoja. Pulssini tasaantuu niissä. Kirjat ovat intohimoni ja muut kirjailijat heimoani. Heidän kanssaan on ihana keskustella.

Elämäntehtäväni  on ­työskennellä vastuullisuuden sanansaattajana. Vastuullisuus on tyylikästä, älykästä ja viehättävää. Haluan korostaa, että se on haluttu ja himoittu tapa elää.

Sydämeni saa  lyömään nopeammin kofeiini. Olen yliherkkä kahville ja vihreälle teelle, mutta olen koukussa kumpaankin, varsinkin vihreään jasmiiniteehen. Käyn ikuista kamppailua siitä, jätänkö ihanan makunautinnon väliin vai kestänkö kofeiinin aiheuttamat ylikierrokset.

Luonteeltani olen todella introvertti, vaikka olenkin sosiaalinen. Viihdyn yksin pitkiä aikoja. Matkustan myös mielelläni yksin.

Hyvinvointini  syntyy vapaudesta. En sovi oikein toimistoon. Työskentelen mielelläni kahviloissa. Kirjojen kirjoittamiselle hotellit ovat ihanan rauhallinen ympäristö. Luovimmillani olen myöhään illalla ja alkuyöstä. Olen vapaa sielu, aina ja ikuisesti.

Ihanaa on luonnonrauha. Olen kotoisin järvien kaupungista eli Sastamalasta, ja kaipaan järvien luo.

Haluan syödä  pääsääntöisesti vegaanisesti, vaikka en ole kasvissyöjä. Syön joskus luomulihaa. Olisi täydellistä, jos voisin syödä pussin karkkia päivässä. Minulle ei tule siitä lainkaan paha olo. Olen hirveä herkuttelija.

Ihailen  yrittäjiä aina ja ikuisesti. On upeaa, että ihmiset uskaltavat laittaa ­itsensä likoon ja työllistää muita. Mentoroin yrittäjiä, jotka haluavat

kasvaa. On ihana auttaa heitä.

Olen aina halunnut  olla kirjailija. Se on minuun sisäänkirjoitettu juttu. Olen nyt julkaissut yhden romaanin, ja tietokirjani ilmestyy elokuussa. Kolmas kirja on ajatuksissani, se on dekkari. Minulla on myös idea uudesta tieto­kirjasta.

Rakkain esineeni on keittiön pöytä. Sen ääressä kirjoitan, teen töitä ja istun iltaa ihmisten kanssa.

Olen superoptimisti  ja uskon, että kaikki on mahdollista. En kaipaa muka-

vuusalueelle tai palkkakuittia kerran kuussa, vaan osaan heittäytyä ja kestän hyvin taloudellista epävarmuutta.

Haluan elää arvojeni mukaan. En ­hyväksy sitä, että työtä tehdään hikipajoissa, eläimiä tehotuotetaan ja ympäristöä myrkytetään.

Uskon karmaan ja siihen, että kaikkea ympäröivää pitää kunnioittaa eikä ­ketään saa käyttää hyväksi.

Juttu on julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 6/2017

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi