Hyvinvointi

Lukijoiden tarinat: Vaihtoehtohoidot

Kysyimme lukijoilta kokemuksia ja vinkkejä vaihtoehtoisista hoitomuodoista hyvinvoinnin lisääjänä.

2.11.2010 Voi hyvin

Akupunktio  

Olen saanut korvakynttilähoitoa lapsena jatkuviin korvatulehduksiin sairaalassa hyppäämisen jälkeen. Lääkekuurit veivät tulehduksen aina hetkeksi pois, mutta korvakynttilähoidon jälkeen korvatulehdus ei enää koskaan uusiutunut.

Hermoratahieronta auttoi mm. ahdistuneisuuteen, jännitystiloihin. Myös reikihoidot ovat lisänneet elivoimaani. –Tuulia  

En ole vielä kokeillut mitään vaihtoehtoista hoitoa.

En ole kokeillut.

En usko niihin.

Itse tykkään kovasti kun Apteekissa neuvotaa et voi vaihtaa esimerkiksi hakemaansa lääkkeen toiseen mutta samaan tarkoitukseen olevaan lääkkeeseen.  

Masennukseeni on auttanut Rosen terapia. –Sofi  

Kerran kokeilin työkaverini antamaa rohtoa, joka on tarkoitettu matkapahoinvointiin. En muista mitä se oli, mutta se auttoi.

Olen saanut apua migreeniin.

Kamomillatee auttaa lievään unettomuuteen ja kuukautiskipuihin.

Nivelrikkoni helpottui kun vihersimpukkaa aloitin se on paras lääke tähän asti ei ole kipuja nivelissä nyt sitä suosittelen kaikille nivelrikkoisille ihmisille.

Hermopinne ranteessani parani akupunktiolla.

Piikkimatto on auttanut verenkiertoani, rauhoittanut mieltäni, parantanut huomattavasti yöuniani ja unen saantia. Bonuksena vähentänyt kuhmuroita jaloissa.

Ystäväni halusi minut koekaniiniksi aloitellessaan hierojanuraansa. Siitä on nyt jo useita vuosia, edelleen käyn hänen ”rääkättävänä” kokovartalohieronnassa kerran kuussa. Siitä on tullut suoranainen riippuvuus...Vaan jalat ja selkä koko keho sekä mieli voi paremmin! Lisäksi me juttelemme ja nauramme niin, että ikääkin tulee varmasti sitä kautta lisää. –Päivänkakkara

Naprapattilta sain apua niskaongelmiin.

Psyykkiseen ahdistukseen ja pahoinvointiin auttoi tamperelainen vyöhyketerapeutti (jonka nimeä en enää muista...) ja hänen asentamansa akunastat.  

Höyryhengitys auttaa räkäisyyteen, mitään luontaistabletteja en uskalla kokeilla.

Minua on auttanut happo-emästasapainohoito mm. Valmarinilla sekä Pascoe-emäsjauheella!

Sain tytöltä kasvohierontaa. Se oli kyllä yllättävän hyvää vaihtoehtohoitoa normaalille hieronnalle, koska oli virkistynyt olo sen jälkeen.  

Vielä en ole käyttänyt vaihtoehtohoitoja. Hyvää syksynaikaa ja -loppuvuotta kaikille Voi hyvin -lehden toimitukseen!

Hierontahoitoa olen kokeillut.

Onneksi olen säästynyt erilaisilta hoidoilta!

Vyöhyketerapia auttoi jatkuvaan migreeniin. Siitä on ollut apua, ei tarvitse enää ennaltaehkäisevää lääkitystä käyttää ja tämä vaihto ehto tuntuu paremmalta kuin lääkeet. Vaihdan vyöhyketerapiaa useinkin, vaihtelevan aikani vuoksi.

Kamomillatee on rauhoittanut vatsaani.

Minulla ei ole kokemusta vaihtoehtohoidoista hierojalla olen käynyt säännöllisesti.

Päätäni särki, ei niin voimakkaasti, että särky olisi heittänyt sängyn pohjalle, vaan niin, että jomotus oli jatkuvaa. Kävin lukuisia kertoja lääkärissä, kaularanka kuvattiin, sain lämpöhoitoa, hierontaa, uusia tyynyjä ja jopa kiellettiin juomasta pullonsuusta, koska se rasitti niskanikamia. Kunnes näin lehdessä jutun osteopatiasta. Ensimmäinen käynti osteopaatti Hilkka Laineen luona ei tuonut mainittavaa helpotusta. Toisellä käynnillä hän kysyi oliko hoito auttanut ja kun rehellisesti vastasin ei, hän totesi, että ei pitänytkään. Hoidon lopuksi hän manipuloi niskaani ja kun nousin istumaan, tuntui kuin paksu rautavanne olisi murentunut pääni ympärilta. Siitä lähtien olen käynyt hänen vastaanotollaan ja päätäni ei ole sen koomin särkenyt. Eikä muitakaan paikkoja, niin taitava hän on. Tuosta ensimmäisestä käynnistä on 20 vuotta.

Kokeilin vyöhyketrapiaa, mutta en huomannut sillä olevan mitään vaikutusta.

En ole valitettavasti juurikaan päässyt vaihtoehtoisia hoitoja kokeilemaan. -mmm

Olen käynyt akupunktiohoidossa univaikeuksien takia. Aluksi olin epäileväinen, mutta kun neulat läntättiin päähän niin ensimmäisellä kerralla rentouduin niin että nukahdin ihan yhtäkkiä. Pitkällä aikavälillä hoito todella rentoutti ja auttoi minua ongelmassani. Ei ole huuhaata!

Homeopatia auttoi aikanaan päänsärkyyn.

En ole saanut apua.

Intialainen päänhieronta auttoi stressiin.

En ole kokeillut,mutta voisin hyvin kokeilla tarvittaessa.

Epätasapainoiseen elämäntilaan apua olen saanut Shiatsu-hoitomenetelmällä. Ja siinä samalla saa terapeuttista keskusteluseuraa. Hieroja huomaa kyllä heti, missä elämänalueilla menee huonosti, painelemalla kipupisteitä. –ei enää epätasapainoinen  

Intialainen päänhieronta auttoi migreeniin todella hyvin. Oireita ei ole pahemmin ollut. –Piia

Akupunktio auttoi usein toistuneeseen päänsärkyyn. –Jukka

Minulla ja koirallani on nivelrikko, saimme molemmat avun vihersimpukka-tableteista. Koiralle annan tabletin sisällön ruokaan sekoitettuna ja itse otan aina aamulla  kokonaisen tabletin. Niin jaksamme taas yhdessä tehdä pitkiä lenkkejä ja voimme hyvin.

Olen vaihtoehtohoitojen kannattaja. Eniten apua minulle ovat antaneet ja antavat reiki ja energiahoidot. Nyt olen myös itse pystynyt jo hoitamaan ihmisiä.

En niin minkäänlaista, Reikihoidot ja sen semmoiset ovat vaarallista puuhaa enkä aio niihin lähteä mukaan.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt