Naisilla, joilla ravinnon lignaaneista syntyvä veren enterolaktonipitoisuus on hyvä, on havaittavissa keskimäärin 8,5 kg vähemmän rasvaa kehossa kuin naisilla, joilla enterolaktonitasot ovat alhaiset. Saamme lignaaneja ravinnosta muun muassa pellavan siemenistä, kokojyväviljasta, marjoista, vihanneksista ja marjoista.
Terveen suoliston bakteerit pystyvät valmistamaan näistä ruoista enterolaktonia, joka imeytyy verenkiertoon ja kudoksiin. Lignaanipitoinen ruoka vaikuttiaa myös edullisesti insuliiniherkkyyteen ja veren sokeriarvoihin. Aiemmissa tutkimuksissa korkeiden veren enterolaktonipitoisuuksien on havaittu ehkäisevän mm. rinta- ja eturauhassyöpää ja hiusten lähtöä naisilla.
Morrisset, A.S & Lemieux, A.& Veilleux, J. ym.: Impact of a lignan-rich diet on adiposity and insulin sensitivity in post-menopausal women. British Journal of Nutrition 2009. [publihed online ahead of print].