Kurpitsasosekeitto
4 annosta | valmistusaika 30 min
1 kg myskikurpitsaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
¾ tl chilijauhetta
½ tl kurkumaa
8 dl kasvislientä
1 dl kaurakermaa
½–1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1. Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Kuullota kurpitsoja ja sipuleita noin 3 minuuttia kattilassa. Lisää paprikajauhe, chili ja kurkuma. Kuullota vielä 2 minuuttia.
3. Kaada päälle kasvisliemi. Keitä noin 15 minuuttia.
4. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää kerma ja kuumenna uudelleen.
Mausta suolalla ja pippurilla.Tarkista maku.
Ohje Kaisa Nieminen
Katso myös nämä
Uusimmat