Terveys

Lämmin kurpitsasosekeitto

Sosekeitto on ihana talviruoka. Kuullotus antaa kasviksille lisämakua.

Kuvat Pia Inberg
17.1.2017 Voi hyvin

Kurpitsasosekeitto

4 annosta  |  valmistusaika  30 min

1 kg myskikurpitsaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

¾ tl chilijauhetta

½ tl kurkumaa

8 dl kasvislientä

1 dl kaurakermaa

½–1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

1. Kuori, poista siemenet ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuullota kurpitsoja ja sipuleita noin 3 minuuttia kattilassa. Lisää paprikajauhe, chili ja kurkuma. Kuullota vielä 2 minuuttia.

3. Kaada päälle kasvisliemi. Keitä noin 15 minuuttia.

4. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää kerma ja kuumenna uudelleen.

Mausta suolalla ja pippurilla.Tarkista maku.

Ohje Kaisa Nieminen

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt