Kauneus

Kysy ihonhoidosta!

Bloggaajamme Johanna teki lumienkelin ja etsii pelastusta talvi-ihonhoitoon. Kerro oma ongelmasi, kosmetologi vastaa.

19.1.2016 Voi hyvin

Kun mikään ei riitä

Talvi-iho on pakkasten tultua erityisen kovilla. Oma ihoni on tällä hetkellä niin kuiva, että olen ottanut kaikki mahdolliset aseet käyttöön. Runsaan vedenjuonnin, öljyjen ja ravintolisien lisäksi testailen monenlaisia ihonhoitotuotteita. Erilaiset ihoa kosteuttavat ja rauhoittavat naamiot vahvistavat lämpötilaeroista, kuivuudesta ja kylmästä kärsivää ihoa.

Kokosin tähän päivitykseen parhaat naamiovinkkini ihosi avuksi!

Dr.Hauschkan Rauhoittava naamio tuntui tehokkaalta heti ensikosketuksesta. Tuote on koostumukseltaan paksua ja siinä on melko voimakas, aromaattinen tuoksu. Se sisältää monia tehokkaita luomuaineksia, kuten esimerkiksi purasruohoa, tattaria, kvittenin siemenuutetta ja taikapähkinää.

Naamio suli hyvin iholle ja rauhoitti herkistyneen talvi-ihoni punoitusta nopeasti. Sipaisin sitä myös rohtuneille käsilleni, jotka imaisivat sen ahnaasti. Naamion vaikutusaika on 20 minuuttia, mutta jätin sen pariksi tunniksi, koska pidin sen tuomasta pehmeyden tunteesta kuivalla ihollani. Erikoisuutena ja plussana voisi mainita, että naamio soveltuu myös silmänympärysiholle. Harmitti ainoastaan se, että tuubi on suhteellisen pieni!

Mary Cohrin Refreshing Eye Maskista pidin erityisen paljon. Silmänympärysnaamioita on vain harvoilla linjoilla ja monet tuntuvat liian kevyiltä. Tämä naamio tuntui ilokseni sopivan ravitsevalta, vaikka olikin geelimuodossa. Geelin etuna on sen miedosti viilentävä vaikutus, ja se laittoikin silmäpusseja liikkeelle. Ihan kuin silmänympärysihon rypytkin olisivat vähän madaltuneet :)

Cellucur Couperose Therapy Mask on suunnattu rosacean ja couperosan sekä punoittavan ja kuumottavan ihon hoitoon. Kosteuttavaa hyalyronihappoa, panthenolia ja rauhoittavaa lakritsiuutetta sisältävässä naamiossa oli neutraali tuoksu, ja se hillitsi mukavasti poskieni punoitusta. Levitin naamion kasvoilleni ennen juhlameikkiä ihon värieroja tasoittamaan. Ero oli merkittävä ennen ja jälkeen tuotteen käytön.

Meikkivoide levittyi hyvin kosteutetulle, tasaisen sävyiselle iholle. Iho tuntui mukavan pehmeältä ja hoidetulta.

Kokeilin Mary Cohrin NutriZen Comfort Recovery Essences-naamiota avantokäynnin yhteydessä saunassa suojaamassa herkkää ihoani kuumalta ja lämpötilaerojen vaihteluilta. Toisin kuin monet muut naamiot, tämä pysyi hienosti kasvoilla eikä lähtenyt heti valumaan kohti silmiä ja suuta.

Tuote myös ravitsi ja kosteutti hyvin pintaköyhää ihoani. Vaikutuksen huomasi vielä seuraavana aamunakin: ihon kireys oli poissa, ja se tuntui miellyttävän kimmoisalta.

 

Ja vielä pieni bonus tähän loppuun! Jos sinulla on ihopulmia, joihin haluaisit ammattilaisen vastauksen, voit kirjoittaa kysymyksesi tämän blogin kommenttiosioon.

Sky-erikoiskosmetologi Maarit Leikoski on ystävällisesti lupautunut vastaamaan kysymyksiisi :)

Julkaisen Maaritin vastaukset täällä blogissani, joten stay tuned! <3

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi