Kversetiini on polyfenolien ryhmään kuuluva antioksidantti, jota on runsaasti sipuleissa, omenissa, vihreässä teessä ja punaviinissä. Pieniä määriä on vihreissä lehtikasviksissa ja pavuissa. Kversetiini hillitsee tulehdus- ja allergiaprosesseja, joten sitä voidaan käyttää kroonisten tulehdus- ja rappeumasairauksien ennaltaehkäisyssä ja tukihoidossa. Kversetiinillä saattaa olla jopa elinikää pidentävä vaikutus samaan tapaan kuin vähäkalorisella ruokavaliolla.
Normaalisti kversetiiniä saa ruoasta noin 100 milligrammaa päivässä. Ravintolisien kautta sitä voi saada jopa useita grammoja, jolloin sen terapeuttiset vaikutukset voimistuvat. Raskaana olevien naisten on syytä keskustella ensin ravintolisiin perehtyneen terveydenhoidon ammattilaisen kanssa, jos he haluavat käyttää terapeuttisia määriä kversetiiniä.
Boots, A.W. & Haenen, G.R. & Bast, A.: Health effects of quercetin: from antioxidant to nutraceutical. Eur J Pharmacol. 13;585(2–3):325-37(2008).