Kevään kunniaksi nautitaan aurinkoisia värejä ja raikasta pataa.
Tässä ohje, jonka sain hyvältä ystävältäni. Hän kokkasi tätä ystäväporukallemme. Ihastuin heti ja halusin jakaa reseptin myös teille!
Kreolilainen pata
Kookosöljyä
Keltainen paprika
Punainen paprika
Vihreä paprika
Banaaneja (2–4 kpl)
Purkkiananaspaloja (1–2 purkkia )
Curryjauhetta
Paprikajauhetta
Kookoskerma 2 dl (2–4 kpl)
Suolaa
Mustapippuria
Sulatettuja katkarapuja (saa olla runsaasti 600–1000 g)
Lisukkeet:
Leipää ja/tai riisiä
Siemenleipäni ohjeen löydät täältä:
http://www.voihyvin.fi/artikkeli/lue-uusi-blogi-johanna-koivu-hyvan-olon-savelet-1
Pehmennä ainekset kookosöljyssä eri pannuilla pehmeäksi. Paprikat omassa pannussa, banaaniviipaleet omassa ja ananaskuutiot omassa.
Näin raaka-aineille ominaiset maut voimistuvat.
Laita ainekset kattilaan, lisää joukkoon curry- ja paprikajauhetta.
Pyörittele aineksia kattilassa niin että mausteet sekoittuvat hyvin joukkoon.
Kaada mukaan kookoskerma. Kuumenna. Lisää oman maun mukaan joukkoon suolaa ja mustapippuria.
Lisää lopuksi joukkoon sulatetut katkaravut, mutta älä anna kiehua, etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoa hyvässä seurassa leivän tai riisin kera.
Aurinkoista viikonloppua!
Minut löydät myös:
Instagramista: @johannakoivu
Facebookista: Johanna Koivu official
http://johannakoivu.fi