Kukkakaalikuskus
4–6 annosta | valmistusaika 15 min
1 (noin 400 g) kukkakaali
1–2 rkl öljyä paistamiseen
1 tai useampi chili oman maun mukaan
1–2 valkosipulinkynttä
250 g kirsikkatomaatteja
2 kevätsipulia varsineen
½ tl sormisuolaa
½ tl mustapippuria
100–200 g fetajuustoa muruina
tuoretta korianteria
1. Pese ja paloittele kukkakaali. Silppua se tehosekoittimella pieneksi ryyniksi kuskusin tapaan.
2. Pyöräytä kukkakaalikuskus nopeasti chilillä ja valkosipulilla maustetussa öljyssä. Lisää pannulle silputtu kevätsipuli ja halkaistut kirsikkatomaatit. Anna hautua hetki. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
3. Siirrä kuskus tarjoiluastiaan. Murustele päälle reilusti fetajuustoa ja viimeistele silputulla korianterilla. Maistuu grilliruoan lisäkkeenä tai sellaisenaan.
Ohje Maria Kesänen
Julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 5/2016