Treeni ja ravinto

Korvaa kuskusvilja kukkakaalilla

Kuskuslisäkkeen voi tehdä myös terveellisestä kukkakaalista.

Kuvat Johanna Myllymäki
24.8.2017 Voi hyvin

Kukkakaalikuskus

4–6 annosta  |  valmistusaika 15 min

1 (noin 400 g) kukkakaali

1–2 rkl öljyä paistamiseen

1 tai useampi chili oman maun mukaan

1–2 valkosipulinkynttä

250 g kirsikkatomaatteja

2 kevätsipulia varsineen

½ tl sormisuolaa

½ tl mustapippuria

100–200 g fetajuustoa muruina

tuoretta korianteria

1. Pese ja paloittele kukkakaali. Silppua se tehosekoittimella pieneksi ryyniksi kuskusin tapaan.

2. Pyöräytä kukkakaalikuskus nopeasti chi­lillä ja valkosipulilla maustetussa öljyssä. Lisää pannulle silputtu kevätsipuli ja halkaistut kirsikkatomaatit. Anna hautua hetki. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

3. Siirrä kuskus tarjoiluastiaan. Murustele päälle reilusti fetajuustoa ja viimeistele silputulla korianterilla. Maistuu grilliruoan lisäkkeenä tai sellaisenaan.

Ohje Maria Kesänen

Julkaistu Voi Hyvin -lehdessä  5/2016

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt