Treeni ja ravinto

Kokeile! Tee pasta kesäkurpitsasta

Kevennä ateriaa kesäkurpitsapastalla.

Kuvat Pia Inberg
27.1.2017 Voi hyvin

Tofumurubolognese ja kesäkurpitsapasta

4 annosta  |  valmistusaika 30 min

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 rkl öljyä

2 rkl tomaattipyreetä

2 porkkanaa

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

1 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 tl paprikajauhetta

1 tl kuivattua rosmariinia

1 tl kuivattua timjamia

1 tl kuivattua basilikaa

1 pkt (200 g) kovaa tofua

½–1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

ripaus sokeria

Lisäksi

1 kesäkurpitsa

1 rkl öljyä

½ tl suolaa

1. Kuori sipulit ja hienonna ne. Kuullota sipuleita öljytyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää tomaattipyree ja raastettu porkkana, kuullota vielä pari minuuttia.

2. Lisää tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutio ja kuivamausteet. Anna kastikkeen kiehua 10–15 minuuttia.

3.  Laita paloiteltu tofu tehosekoittimeen ja tee siitä hienoa murua. Lisää tofumuru kastikkeeseen. Mausta kastike suolalla ja pippurilla ja ripauksella sokeria.

4. Höylää kesäkurpitsa juustohöylällä ohuiksi ja pitkiksi viipaleiksi. Jätä pehmeä sisus höyläämättä. Leikkaa viipaleet vielä veitsellä spagettimaisiksi suikaleiksi.

5. Kääntele kurpitsasuikaleita miedolla lämmöllä pannulla öljyssä, kunnes ne lämpenevät ja hieman pehmenevät. Mausta suolalla.

6. Tarjoa kesäkurpistasuikaleet kastikkeen kanssa.

Ohje Kaisa Nieminen

Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi