Terveys

Karkota päänsärky aromaterapialla

4 lempeää vinkkiä päänsäryn karkoitukseen.

20.5.2010 Voi hyvin

Säännöllisestä stressipohjaisista päänsäryistä saattaa päästä eroon aromaterapiaa ja rentoutumista yhdistävällä harjoituksella.

1. Etsi ensin rauhallinen ja hiljainen huone, jossa pystyt rentoutumaan. Esimerkiksi makuuhuone on hyvä valinta. Sulje verhot. Halutessasi voit myös laittaa soimaan rentouttavaa musiikkia.

2. Laventelin ja ruusun eteeriset öljyt tehoavat päänsärkyyn erityisen hyvin. Lisää kahdeksan tippaa toista öljyä tai neljä tippaa kumpaakin öljyä pieneen kulholliseen kylmää vettä. Kostuta suuri puuvillainen nenäliina tai pesulappu vedessä. 

3. Purista kangas kuivaksi, asetu makuulle ja vedä peitto yllesi. Aseta kostea liina otsallesi ja sulje silmäsi. Rentoudu viisi minuuttia. Keskity hengitykseesi ja rentouta lihaksesi. Jos huolet yrittävät tunkeutua ajatuksiisi, tunnista ne, totea asia ja siirrä ne sitten myöhemmin käsiteltäviksi. 

4. Jos sinulla ei ole aikaa tai paikkaa mennä makuulle, kostuta keskisormesi öljyllä ja piirrä sillä ympyröitä otsaasi, ohimoillesi, korviesi taakse ja niskaan. Laventeli- ja ruusuöljyä voi levittää suoraan iholle, toisin kuin suurinta osaa muista eteerisistä öljyistä.

Teksti: Pinja Kääriäinen

Lähde: Selby, Anna: Viidessä minuutissa kuntoon. Voita stressi. Minerva 2009.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt