VH0914_Jooga01

Kaamoksen aamuherätys

Anna itsellesi onnistunut startti uuteen päivään.

Lyhytkin joogaharjoitus aamuisin saa aikaan sen, että päiväsi lähtee käyntiin hyvillä mielin ja rentoutuneesti, vakuuttavat HIMA Happinessin perustaja Laura Janger-Laitio ja joogaopettaja Joanna Koskinen.

Joka-aamuisen joogaharjoituksen tuloksena stressaavat tilanteet arjessasi eivät enää vaikuta sinuun yhtä voimakkaasti kuin aiemmin. Huomaat elämässäsi helpommin ilon ja kiitollisuuden aiheita. Bonuksena kehosi voi paremmin ja stressi vähenee.

Etkö ole aamuihminen? HIMA Happinessin Laura ja Joanna toteavat, että harva meistä kokee olevansa.

– Päätös alkaa herätä hieman aiemmin ja toivottaa uusi päivä tervetulleeksi joogalla voi saada aikaan merkittäviä muutoksia elämässä. Lopulta uudesta tavasta tuleekin kuin varkain osa elämää, Laura sanoo.

­– Me HIMAssa olemme huomanneet, kuinka aamuinen joogaharjoitus voi olla nautinnollinen lahja itselle.

Joogaharjoituksen aikana olet hetken läsnä omalle kehollesi ja asetat tavoitteita tulevalle päivälle: Mitä haluat kokea ja nähdä päivän aikana? Miten haluat kohdata tapaamasi ihmiset?

Olo säännöllisen aamujoogan jälkeen on energinen ja kirkas. Harjoitus vilkastaa aineenvaihduntaa ja auttaa elämään tyytyväisenä.

 

1) Sivuvartalon venytys

- Mene istumaan lattialle risti-istuntaan. Etsi hyvä asento, jossa tunnet, että istut istuinkyhmyjen päällä. Tuo huomio navan seudulle ja ajattele napaa kohti selkärankaa.

- Sisäänhengityksellä nosta oikea käsi ylös ja veny sormenpäistä kohti taivasta. Tunne, miten selkärankasi kasvaa pituutta.

- Uloshengityksellä veny vasemmalle kämmen kääntyen kohti lattiaa. Anna oikean puolen venyä sivuvartalosta ja kuvittele hengittäväsi oikeaa puolta kohti. Hengitä syvään sisään ja ulos muutaman hengityksen ajan.

- Sisäänhengityksellä palaa kohti keskustaa ja uloshengityksellä vapauta oikea käsi vartalon vierelle.

- Tee sama vasemmalle puolelle.

 

2) Eteentaivutus

- Tuo kämmenet jalkojesi eteen.  Sisäänhengityksellä pidennä selkärankaa ja uloshengityksellä työnnä rintakehä eteen.

- Hengitä sisään ja uloshengityksellä lähde kävelemään käsillä eteenpäin eteentaivutukseen. Mene niin syvälle eteentaivutukseen kuin hyvältä tuntuu. Anna käsien olla rentona matolla. Rentouta myös niska ja pää.

- Sisäänhengityksellä tuo leuka kohti kaulakuoppaa ja rullaa pyöreällä selällä nikama nikamalta ylös.

 

3) Seisova koira

- Mene konttausasentoon. Katso, että ranteesi ovat olkapäiden alla ja polvet suoraan lantion alla.

- Levitä sormet auki ja paina ne tukevasti mattoon kiinni jokaista niveltä myöten. Ajattele napa kohti selkärankaa ja tuo varpaat alle. Lähde suoristamaan jalkoja ja tuomaan istuinkyhmyjä kohti kattoa.

- Pysähdy tähän asentoon viiden pitkän ja syvän sisään - ja uloshengityksen ajaksi. Keskity asennossa selkärangan pidentämiseen ja takareisien avaamiseen.

- Kun olet asennossa voit kurkata omia käsiäsi ja jalkojasi. Jalkojen tulisi olla lantion leveydellä ja kantapäiden suunta kohti mattoa. Selän suoruus on kuitenkin tärkeämpää kuin kantapäiden osuminen mattoon. Anna pään ja niskan olla aivan rentona.

- Jos sinun on vaikea saada kantapäitä mattoon voit hieman koukistaa polvia. Käsivarsien tulisi olla hartioiden leveydellä ja sormien tukevasti matossa kiinni. Tuo paino käsivarsilta taaksepäin kohti selkärankaa ja juurruta kämmenet, etenkin peukalon, etusormen ja keskisormen nivelet kiinni mattoon.

- Voit myös muutaman kerran painella kevyesti vuorotellen kantapäitä alustaan tunnustellen ja venytellen pohkeita ja akillesjänteitä.

 

Ohjeet antoi Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan jooga- ja onnellisuusyrityksen HIMA Happinessin perustaja Laura Janger-Laitio ja joogaopettaja Joanna Koskinen, joka toimii HIMAn Studio Managerina ja Joogaopettajakoulutuksen toisena pääkouluttajana. www.himahappiness.com

Eteentaivutus.

Eteentaivutus.

Seisova koira.

Seisova koira.

Artikkelin avainsanat

asanat, jooga, kaamos
  215   0

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Kommentit

Aamutreeniin voi olla vaikea motivoitua. Täältä avut motivaation löytämiseen:

https://www.hikipanta.com/harjoittelu/12-keinoa-motivoitua-aamutreeniin/

Vierailija
# 16.10.2017 15:32   59   0 X Ilmoita asiaton viesti

Kysely

Miten rentoudut parhaiten?:

Näistä keskustellaan

VH0118astrid

Kirjailija Astrid Lindgren säilytti lapsenmielisyytensä loppuun asti. Hän kipusi koivuun vielä 80-vuotiaana.

Kauppa

Netissä ja eri puolilla Suomea on monia ihania eko- ja luomupuoteja.

Tiinan blogi uusi

Sanotaan, että sotkuinen työpöytä on nerouden merkki. Ylenpalttinen sotku ja lika voivat kuitenkin kertoa pahoista ongelmista.

Vh4 12 terveys

Gynekologi Maija Kajanin mukaan vaihdevuosi-ikäisiä naisia hoidetaan Suomessa huonosti. Oireita voidaan helpottaa monin tavoin.

Lukijoiden mietelause

Onko sinulla joku itse keksimä miete, jonka haluaisit jakaa muillekin? Lähettämällä mietelauseesi meille osallistut upean kalenterin arvontaan.

Oletko nähnyt kummituksia tai muita henkiolentoja? Lukijat kertovat parhaat kummitustarinansa. Kerro sinäkin omasi.

Kauppa

Netissä ja eri puolilla Suomea on monia ihania eko- ja luomupuoteja.

3lehti

Voi hyvin on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija. Lehti kannustaa pitämään mielen energisenä, kehon...