Treeni ja ravinto

Jos et itse kuntoile, anna edes lapsen liikkua!

Miksi muuttaisin elämäntapaani? Lue, mitä vastasi ihana Tommi Evilä.

11.4.2016 Voi hyvin

Kävin viime viikolla Nestlén ja Suomen Urheiluliiton järjestämässä tilaisuudessa kuulemassa viimeisimpiä tilastoja siitä, kuinka suomalaiset liikkuvat ja syövät.

Tilaisuudessa oli puhujana myös ikisuosikkini Tommi Evilä, joka kertoi siitä, kuinka vanhempien positiivisella esimerkillä lapset saavat terveellisen elämän eväät.

Nappasin Tommin kanssani kuvaan ja kyselin lisää. Minua kiinnosti erityisesti se, kuinka saadaan liikkeelle sellaiset vanhemmat, joita urheilu ei houkuta.

Tommin mukaan vastaus on altruismi. Aikuisella on tärkeä tehtävä huolehtia jälkikasvustaan ja heidän tulevaisuudestaan. Jos ei oman edun vuoksi havahdu elämään terveellisesti, niin edes lapsen edun vuoksi. Ja jos aikuinen ei itse pysty liikkumaan, niin luodaan kuitenkin lapselle mahdollisuus, esimerkiksi erilaisten kerhojen kautta.

Lisäksi keskustelimme ravinnon merkityksestä ja asioiden yksinkertaistamisesta. Syömällä vähemmän, mutta laadukkaati, alkaa tapahtua terveyden kannalta hyviä asioita. Eikä kauppakassin hinta välttämättä nouse, päinvastoin. Esimerkiksi puuroainekset ovat helppoa, terveellistä ja halpaa ruokaa. Lisäksi metsämme ovat täynnä superfoodia, joka on kaiken lisäksi ilmaista. Sieniä, puolukoita, pakurikääpää, mustikoita. Niitä kannattaa hyödyntää - samalla saa liikuntaa ja hyvän mielen.

Hyvistä valinnoista muodostuu tapa, ja se alkaa elää omaa elämäänsä.

Kiitos Tommi, olen inspiroitunut! :)

Lisää ajatuksiani:

johannakoivu.fi

@johannakoivu

Johanna Koivu official

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt