Tiina Hyvän sään aikana

Jää tuleen makaamaan ja 9 muuta virkistävää antiviisautta

Kun tehokkuus on päivän avainsana, on radikaaleinta laiskotella ja heittää hanskat tiskiin. Listasin puolestanne 10 kyseenalaista periaatetta.

Tulevaisuutemme on loistava, jos optimoimme osaamisemme, fokusoimme olennaiseen, otamme vastuun kehityksestämme ja rikastamme kykypalettiamme. Fantastista!

Siis mitä että?

Vaikka olen aina ollut ripeyteen taipuvainen yksilö, rooli on alkanut tympäistä. Miksi nykyisin pitää olla niin dynaaminen? 

Toisin kuin yleisesti kuvitellaan, harva on enää tietoisesti jälkijunassa ja vastahangassa. Kehitys vie mukanaan jollei entistä tehokkaampaan tulevaisuuteen, vähintään oravanpyörän ulkopuolelle. Monelle se merkitsee työttömyyttä eikä loikoilua palmun alla. 

Menestyjätarinoita piisaa. Yksi tienasi miljoonaomaisuuden sijoittamalla osakkaisiin hoitovapaalla. Toinen kirjoitti 12 ällää ja konsultoi nyt 17-vuotiaana pörssiyhtiöitä säveltäen vapaa-ajallaan oopperoita.

Elämä on omissa käsissäsi. Sinä voit vaikuttaa. Nyt mennään hyvällä sykkeellä eteenpäin. Luodaan oman elämämme menestystarina!

Mutta eikö olisikin virkistävää, jos joku tekisi vaihteeksi näin:

1. Jää tuleen makaamaan

Kun jokin ei onnistu, jää jumittamaan äläkä edes yritä korjata ongelmaa. Itke, kun maito on maassa, mutta älä hae rättiä. Odota, että asia ratkeaa itsestään.

2. Laiskottele

Jos voit siirtää tehtävän huomiselle, tee se. Jätä hommat kesken ja vedä lonkkaa. Käy vielä yhdellä kahvitauolla. Nuku pommiin ja lähde ajoissa kotiin. Siirrä töitä muille ja piiloudu pöydän alle pelaamaan korttia.

3. Takerru epäolennaisuuksiin

Älä fokusoi. Vatvo pikkuasioita ja käytä niihin kohtuuttomasti aikaa. Huomaa, että kun olet aikasi selvitellyt lillukanvarsia, et ehdi tehdä varsinaista pääasiaa ollenkaan. Seuraa vaiti, mitä tapahtuu. 

4. Älä kehity

Pysy mukavuusalueella. Deletoi viestit kehityshankkeista ja usko vakaasti, että 10 vuotta sitten oppimasi taidot riittävät. Vältä innovaatioita ja uusia ideoita. Luota, että vanhassa on vara parempi.

5. Suhtaudu kielteisesti uuteen

Kuten kaikki kohkauksen aiheet menneisyydessä, myös tämän hetken hypetykset ovat luultavasti - vähintään osittain - yhtä suurta kuplaa, joka poksahtaa vielä. Hanki terävä neula ja töki innostuksen huumaa ulkopuolelta. Kysy kriittisiä kysymyksiä ja suhtaudu epäilevästi hankkeen onnistumiseen. Tuo esiin huonot puolet ja vähättele hyviä.

6. Tuota vähemmän

Vältä tehokkuutta. Jos asian voi tehdä hitaammin, tee se. Älä mieti rahaa. Tee vain asioita, jotka ovat kivoja, ja jätä tekemättä ne, jotka kannattavat taloudellisesti. Ehdota palaverin sijaan sormivärityöpajaa ja konseptoi työpaikalle uusi piiloleikki. Piiloudu kellariin ja ota tirsat.

7. Heitä kapuloita rattaisiin

Tee myyräntyötä ja yritä estää muutoksia tapahtumasta. Kadota tärkeät Excel-taulukot, aiheuta sähkökatkos ja ohjaa ihmiset vääriin huoneisiin. Pistä liikkeelle huhu, joka ei pidä paikkaansa. Herätä hämmennystä ja epäluuloa.

8. Muista, ettet ole oman onnesi seppä

Sinua on huijattu: suurin osa asioista ei riipu sinusta itsestäsi. Menestykseesi vaikuttavat perhe, johon synnyt, fyysinen terveydentilasi, mielenterveytesi, sukupuolesi, työehtosopimuksesi ja ihmiset, jotka päättävät asioista. Lause "jokainen on oman onnensa seppä" on sumutusta. Sen tarkoitus on viedä huomio pois siitä, että ihmisen asemaa heikentävät suurimmaksi osaksi ulkoiset seikat, eivät hänen valintansa.  

9. Vedä rima alas

Älä pyri parempaan vaan mene sieltä mistä aita on matalin. Hyvä kelpaa, kohtuullinen riittää ja tyydyttävänkin kanssa voi elää. Huomaat, että sinulla vapautuu runsaasti voimavaroja johonkin muuhun. Ethän kuitenkaan käytä vapautunutta aikaa liian hyödyllisesti.

10. Älä ota digiloikkaa

Sanoudu irti digitalisaatiosta. Heitä ipad ikkunasta ja vaadi kaikki materiaali kirjallisena. Kieltäydy opettelemasta uusia somekanavia ja irtisanoudu Facebookista. Muistuta, että kohta tämäkin hömpötys menee ohi. 

Tehotonta viikon jatkoa!

  • Julkaistu 21.11.2017
  23   0

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Kysely

Miten rentoudut parhaiten?:

Näistä keskustellaan

VH0118uni

Moni elää niin kierroksilla, ettei pysty rauhoittumaan edes yöksi. Auttaisiko höyhenin koristeltu unisieppari?

VH0712 Anne lindholm

Unet ovat viisaita oppaita. Niitä kannattaa tutkia ja kuunnella. Unet viitoittavat tietä eteenpäin.

Tiinan blogi uusi

Kun isännöitsijä ei vastannut lukuisiin soittopyyntöihini, tajusin, miten helppoa on väistellä vastuuta palveluiden sähköistyessä.

VH0118astrid

Kirjailija Astrid Lindgren säilytti lapsenmielisyytensä loppuun asti. Hän kipusi koivuun vielä 80-vuotiaana.

Lukijoiden mietelause

Onko sinulla joku itse keksimä miete, jonka haluaisit jakaa muillekin? Lähettämällä mietelauseesi meille osallistut upean kalenterin arvontaan.

Oletko nähnyt kummituksia tai muita henkiolentoja? Lukijat kertovat parhaat kummitustarinansa. Kerro sinäkin omasi.

Kauppa

Netissä ja eri puolilla Suomea on monia ihania eko- ja luomupuoteja.

3lehti

Voi hyvin on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija. Lehti kannustaa pitämään mielen energisenä, kehon...