Tiinan blogi

Ihmehoito iholle: jätä rasva hetkeksi pois

Iho-oireiden toimivia hoitokeinoja on yhtä monta kuin on oireilevaa ihmistä. Testasin paria luomukonstia ja yllätyin.

Nyökyttelin osanottavasti, kun työkaveri kertoi, kuinka ihoa kuivattava sairaus oli vaikuttanut jopa silmien terveyteen.

Tiedän, mikä riesa ihon oireilu voi olla. Nuorempana ihoni oli virheetön, mutta vähän alle kolmikymppisenä aloin saada finnejä. Välillä ihoni on ollut parempi, stressin myötä välillä taas ärhäkämmin oireileva. 

Toiset lääkkeet ovat auttaneet, toiset eivät. Mutta yksi asia on varma: kesä ja kevyt päivettyminen hoivaavat ihoani aina.

Testasin myös paria muuta luomukeinoa, joiden tehosta yllätyin. Painotan, että jokainen iho-ongelmista kärsivä tarvitsee ihotauteihin erikoistuneen lääkärin näkemystä hyvästä hoidosta. Kaikki ei toimi kaikille, enkä suosittele suin päin testaamaan näitä itse. Olen vain kokenut ne hyödyllisiksi.

Tässä parhaat:

1. Parin päivän tauko kasvorasvan käytössä

Kun ihoni hiljattain ärtyi rajusti aikuisiän akneen määrätyn lääkekuurin aikana, epäilin syyksi tyyristä kasvorasvaa, joka oli tarkoitettu rasvaiselle ihotyypille. Tätä minulle oli suositeltu, mutta ihoni on todella herkkä ja kuiva. 

Lääkärini neuvo oli yllättävä: jätä hetkeksi kaikki ihorasvat pois. Kun pesin illalla meikit, melkein itkin ihon kuivuutta. Mutta kuin ihmeen kaupalla ihoni muuttui parissa päivässä dramaattisesti. Näppylät vähenivät huomattavasti, ja punaisuus kaikkosi. 

Mitä ihmettä, ajattelin. Näinkö helppoa se oikeasti oli? Mikään lopullinen ratkaisu rasvatauko ei todellakaan ole, mutta se voi olla hyödyksi silloin, kun iho tuntuu todella ärtyneeltä. Kuten lääkärini sanoi: ihoa on turha kiusata. Anna sille silloin tällöin taukoja kaikesta hoitamisesta.

2. Tulehdusta vähentävä arganöljy 

Rasvatauon aikana sain neuvon levittää korkeintaan luomulaatuista ihoöljyä kasvoilleni pahimpaan kiristykseen. Ruohonjuuren myyjä suositteli minulle arganöljyä. Hän oli saanut siitä apua iho-oireisiinsa.

Kun levitin öljyä kasvoilleni, epäilin, että erä on pilaantunut. Aine haisi nimittäin erittäin pahalta. Ennen kuin ryntäsin valittamaan luin onneksi kaupan nettisivuilta, että kyse on öljyn ominaishajusta, joka vaihtelee erästä toiseen.

Luin täältä, että arganöljyn sisältämä linolihappo vähentää aknen aiheuttamaa tulehdusta. Öljy myös kosteuttaa ja auttaa vähentämään talintuotantoa. Arganöljyllä voi kuulemma myös poistaa meikin!

Olen käyttänyt sitä nyt pääasiallisena ihon kosteuttajana noin viikon. Öljy tuntuu mukavalta iholla, mutta kaikkein karheimpiin kohtiin olen levittänyt ihovoidetta.

3. Suolahaude

Luin muutaman myönteisen kokemuksen suolahauteesta kasvoilla ja päätin kokeilla, niin helpolta se kuulosti. Olin myös varautunut siihen, että suola pistelee.

Sekoitin pienen tirauksen ruokaöljyä, pari ruokalusikallista merisuolaa ja tilkan vettä. Levitin massan kasvoille ja annoin vaikuttaa pari minuuttia. Suola kirpaisi etenkin kuivumis- ja pesuvaiheessa, mutta jälkeenpäin iho tuntui pehmeämmältä ja tasaisemmalta.

4. Otsonoitu oliiviöljy

Täytyy myöntää, tästä keinosta minulla ei ole kovin paljon kokemusta, mutta se vaikuttaa lupaavalta. Ainetta suositteli ensimmäisenä kollega, toisena luontaistuotekaupan myyjä. 

Esitteessä lukee, että otsonikaasu on antimikrobinen aine, joka öljyyn sekoitettuna tappaa jopa antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita. Otsonoitua öliiviöljyä on käytetty erilaisiin parasiitteihin ja sieniin, mutta niistä on apua myös muiden kuin infektion aiheuttamien iho-oireiden hoidossa.

Kun levitin otsonoitua oliiviöljyä iholleni, tunsin heti, että se hieman pisteli. Otin sen merkkinä siitä, että se lähti tehoamaan. Yhden käyttökerran jälkeen en nähnyt tulosta, mutta aion jatkaa kokeilua, kun lääkekuurini on loppu.

Mistä ihonhoitokeinoista sinä olet saanut eniten apua? 

  • Julkaistu 21.04.2017
  66   0

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Kommentit

Onko tullut kokeiltua extra virgin kookosöljyä? Omakohtaisesti olen hyväksi havainnut.

Satu
# 26.4.2017 09:03   1   0 X Ilmoita asiaton viesti

Minulla on myös ollut iho-ongelmia ja olen kokeillut ties vaikka mitä iholleni. Olen kolmen viikon verrna käyttänyt otsonoitua oliiviöljyä ja tämä on kyllä ihmetuote! Iltaisin pesen ihoni lumenen pesuvoiteella ja käytän sitten Kiehls tuotteen peruskosteuttavaa kasvovoidetta. Tämän jälkeen ongelma-alueisiin öljyä ja annan yön aikana vaikuttaa. Joskus hieron vielä pesun jälkeen himalayansuolalla kasvoihin ennen voiteen laittamista. Aamulla pelkkä vesi ja suolapalalla pesu, sekä kasvovoide. Kuorinta pari kertaa viikossa tekee myös hyvää! Myös ruoalla on vaikutus, avokado, öljyt, erikoisesti lusikallinen pellavansiemenöljyä päivässä, pähkinät, vesi (!) sekä Maca-jauheet tekevät ihollesi taikoja! Kokeilkaa! :)

Vierailija
# 26.4.2017 08:42   1   0 X Ilmoita asiaton viesti

Kysely

Miten rentoudut parhaiten?:

Näistä keskustellaan

VH0118uni

Moni elää niin kierroksilla, ettei pysty rauhoittumaan edes yöksi. Auttaisiko höyhenin koristeltu unisieppari?

VH0712 Anne lindholm

Unet ovat viisaita oppaita. Niitä kannattaa tutkia ja kuunnella. Unet viitoittavat tietä eteenpäin.

Tiinan blogi uusi

Kun isännöitsijä ei vastannut lukuisiin soittopyyntöihini, tajusin, miten helppoa on väistellä vastuuta palveluiden sähköistyessä.

VH0118astrid

Kirjailija Astrid Lindgren säilytti lapsenmielisyytensä loppuun asti. Hän kipusi koivuun vielä 80-vuotiaana.

Lukijoiden mietelause

Onko sinulla joku itse keksimä miete, jonka haluaisit jakaa muillekin? Lähettämällä mietelauseesi meille osallistut upean kalenterin arvontaan.

Oletko nähnyt kummituksia tai muita henkiolentoja? Lukijat kertovat parhaat kummitustarinansa. Kerro sinäkin omasi.

Kauppa

Netissä ja eri puolilla Suomea on monia ihania eko- ja luomupuoteja.

3lehti

Voi hyvin on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija. Lehti kannustaa pitämään mielen energisenä, kehon...