3lehti
  • 29.05.2009

Hyvinvoinnin asiantuntija

Voi hyvin on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija. Lehti kannustaa pitämään mielen energisenä, kehon terveenä ja nauttimaan elämästä. Jokaisessa numerossa kerrotaan terveydestä, lempeistä liikuntalajeista, puhtaasta ravinnosta, ihmissuhteista, työssä jaksamisesta ja mielen hyvinvoinnista. Voi hyvin -maailmaan kuuluvat myös rohkeiden ihmisten koskettavat kasvutarinat ja ihana ekologinen elämäntapa.

Voi hyvin välittää, antaa energiaa, iloa ja ajattelemisen aiheita.


PÄÄKIRJOITUS

Vitsit vähissä

Panen parastani ja poskiani kuumottaa. Kerron jo neljättä takuuvarmasti hauskaa juttua, mutta miestä ei naurata. Ei yhtään. Kerran hän vilauttaa etuylähampaitaan ja suusta kuuluu lyhyt shh-ääni. Sitä ei oikein pysty laskemaan edes hymyksi. Alan kaivella vanhaa vitsiarkistoani, sillä tuo äijä on saatava nauramaan.

Ilta päättyy lyhyeen, ja alkaa pitkä mykkäkoulu. En vastaa miehen puheluihin enkä viesteihin. Antakoon jonkun muun naisen naurattaa.

Koska mies on älykäs ja minä suivaantunut, päätän yrittää thaimaalaisessa ravintolassa punacurryn voimalla vielä kerran. Huomaan heti, ettei tälläkään kertaa tärppää. Hymytön mies on minulle väärä. Luovutan ja kysyn suoraan, mitä hemmetin vikaa minussa tai jutuissani on.

– Ei mikään, minä vaan en koskaan naura ääneen. Enkä tykkää hampaistani, niin en oikein hymyilekään.

Tekisi mieli juosta päin seinällä roikkuvaa Thaimaan kuninkaan potrettia. Että täysikasvuinen nainen osaa olla tyhmä!

Alan puida itsekseni, kuinka monta kertaa aiemmin olen parisuhteissa mokannut, koska en ole uskaltanut tai viitsinyt olla heti rehellinen. Jos on sinut itsensä kanssa ja valmis suhteeseen, kestää kuulla ja kertoa kipeimmätkin totuudet. Eikä kukaan voi rakastua tai kukoistaa parisuhteessa, jos luottamus ei toimi. Totuus viiltää syvään mutta vain kerran. Epätietoisuus tai valheet riepottelevat ja riistävät pitkään.

Viikko valehtelematta -jutussa (s. 72) toimittaja Mia Jokiniva haastoi itsensä puhumaan viikon ajan vain totta. Se oli ihmeen helppoa.

Kiitos teille lukijat rehellisistä palautteistanne. Kehut lämmittävät mutta kritiikistä opitaan. Palautteiden pohjalta kehitämme
Voi hyvin -lehteä vielä paremmaksi.

Ja sitä rehellistä thaimaalaista illallista seurasi italialainen, jonka aikana kehuin miehen hampaita ja mies palkitsi pari juttuani näyttämällä takahampaitaan.

Aitoa kesää,

Krista Launonen
päätoimittaja

  • Julkaistu 09.06.2009

Artikkelin avainsanat

Ei avainsanoja

  1931   20

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Kommentit

Hei!
Toivoisin ettei noita "huuhaa"-juttuja tms. juuri käsiteltäisi lehdessä (kristallit, chakrat, näkijät, mitä lie). Olisi hienoa jos lehti olisi fiksun ekologisen nykynaisen lehti!

Vierailija
# 19.5.2010 19:38   12   0 X Ilmoita asiaton viesti

Toivoisin, että haastatteluja tehtäisiin eri puolella suomea asuvista erilaisista terapeuteista. lukoijoilta voisi kysyä vaikka vinkkejä kuka teraputti on mainitsemisen arvoinen. esim. kaivattuja regressioteraputteja on monen tasoisia.

Vierailija
# 16.5.2010 19:35   11   1 X Ilmoita asiaton viesti

Hei, minulle on tullut lehtenne 80, 90 ja 2000-luvulla välillä vuosia, ja välillä ollut vuosia taukoa. Taukojenkin aikana olen yleensä lukenut/selaillut lehden jonkun tutun luona.Lehti on mennyt pinnallisemmaksi . kun olen kaupassa sitä selannut, niin pettymys on oikein tulvinut, että milloin lehteen tulee takas se jokin.,ja ilokseni tämä viimeinen lehti oli hyvä! sen ostin kotiin, tästä lehdestä tuli jo tunne, että olette jo oikealla linjoilla.vinkkinä:kannattaisiko päätoimittajan/toimituksen konsultoida entisiä päätoimittajia marika borgia ja arja sihvolaa... esim. voi hyvin lehden 10 v. juhla 1995 tai 1996 holdenin luentoineen, oli kantava voima pitkään.

Vierailija
# 16.5.2010 19:32   13   0 X Ilmoita asiaton viesti

Vihreä kosmetiikka -yritys on mukana lehtemme Ekoverkossa Kauneus-osiossa ja otamme yrityksen tuotteet huomioon tulevissa lehden kosmetiikkajutuissa. Kaunista kevättä!

voihyvin
# 30.4.2010 13:26   12   1 X Ilmoita asiaton viesti

Mistä johtuu,että lehtenne ei esittele Suomessa valmistettua luomukosmetiikkaa?
Aina kun on etusivulla mainista luomukosmetiikasta,ajattelen,että nyt on suomalaisten tuotteiden aika,mutta ehei saksalaisia,ranskalaisia ja englantilaisia ja varmaan amerikkalaisiakin tuotteita esitellään.

Toivoisinkin juttua Vihreä Kosmetiikka-yrityksestä.
Olen jo vuosia käyttänyt ihania luomusaippuoita ja mahtavia voiteita.

Luomu-nainen
# 28.4.2010 18:20   15   0 X Ilmoita asiaton viesti

Hei
Minä tärvitsen enemmän kykyä pyytää apua henkisiltä auttajilta ja kykyä hoitaa riittämättömyyden tunteita. Haluasin myös lukea ihmisten entisten elämien aiheuttamien ongelmien hoitamisestä nykyelämässä. Miten oppisin vielä rakastamaan kaikkien huonojen suhteiden jälkeen.
Teitä tehrvehtäin
Marjatta

Vierailija
# 29.3.2010 12:36   12   1 X Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Niina-Matilda Juholan haastattelusta! Haastattelusta sai paljon mielenkiintoisia ajatuksia ja vinkkejä omaankin elämään. Myös haastattelun kuvat olivat kauniita; erityisesti suuri kuva, jossa näkijä on lumisessa metsässä. Lehden kansikuvia kannattaisi mielestäni lähteä kehittämään enemmän tähän suuntaan - lisää luontoa, persoonallisuutta, mielikuvitusta. Pienenä miinuksena täytyy nimittäin sanoa, että lehden kansikuvat eivät ole kovinkaan omaperäisiä: samanlaisia näkee paljon lehtihyllyssä, eikä Voi hyvin-lehti erotu ulkoisesti millään tavalla. Lopuksi kiitos vielä chakra-sarjasta!

Vierailija
# 19.3.2010 09:56   12   1 X Ilmoita asiaton viesti

Tämä uusin numero oli kyllä niin täynnä juttuja joita olen viime päivinä miettinyt ja koen tärkeäksi. Niina-Matilda Juholan haastattelu, juttu kristalleista ja uusi chakra.sarja. heti luin lehden läpi, lisää tällaisia!!! Kiitos!

Vierailija
# 18.3.2010 12:52   13   0 X Ilmoita asiaton viesti

Sain lahjaksi Voi Hyvin lehden. Tänään sain taas uuden lehden. Upea lehti täynnä mielenkiintoista ja koskettavaa luettavaa. Haastattelu lapsensa menettäneestä äidistä sai pysähtymään ja hiljentymään. Toivon lukijoiden rukousten antavan äidille voimia jatkossa.

Maria
# 17.3.2010 16:05   14   1 X Ilmoita asiaton viesti

Olen lehtenne uusi tilaaja. Luin Voi hyvin lehteä äitini luona ja tykästyin. Aiheet ovat kiinnostavia ja ammattitaidolla tehty. Lehden luettua jäi hyvä mieli mutta myös halu kehittää itseään. Jatkakaa samaan malliin!

Vierailija
# 13.3.2010 23:18   13   1 X Ilmoita asiaton viesti

Olin vuosikausia Voi Hyvin -lehden tilaaja. Sanoinkin silloin, että jos pitäisi valita vain yksi lehti, niin se olisi Voi Hyvin. Lehti alkoi muuttua mielestäni huonoon suuntaan ja peruin tilauskeni. Nyt uusimpia lehtiä ei ole tehnyt mieli ostaa irtonumeroinakaan, kun mitään kiinnostavia asioita ei näytä enää olevan ollenkaan. Luen mielelläni juuri niitä erilaisia henkisiä juttuja, parantajista ym. ja niitä kaipaan. Onneksi olen säilyttänyt vanhoista lehdistä surimman osan ja kaivan ne aika ajoin esille. Niistä löytyy vieläkin luettavaa ja ne ihanat kuvat! Parhaimmillaan lehti oli mielestäni Marika Burtonin päätoimittaja-aikana.

Tuula
# 11.1.2010 12:07   11   1 X Ilmoita asiaton viesti

Olen tutustunut lehteen ystäväni lehtiä lukemalla sekä vanhempia että näitä uudempia ja harkitsen tilaamista itsekkin. Mutta olen kuullut ja täältäkin lukenut kuinka lehti on muuttunut pinnallisemmaksi ja olen kyllä samaa mieltä. Olisi hienoa jos te siellä toimituksessa löytäisitte uudestaan sen "punaisen langan" jonka avulla olette lehteä ennen tehneet. Uudistua voi niin monella tapaa ja tämä ei näköjään ole oikea tapa tälle lehdelle ja sen lukijakunnalle. Minä myöskin haluaisin lukea kunnolla tehtyjä juttuja parantajista,luontaishoitajista ja luontaisalan yrittäjistä sillä mistään muista lehdistä niitä ei oikein löydä. Sama koskee henkisiä ja voimaa antavia asioita käsitteleviä artikkeleita. Kauppojen lehtihyllyt on väärällään toinen toisiaan muistuttavia naistenlehtiä jotka käsittelevät pinnallisia, "ole tälläinen ja tälläinen kun muut sinun haluavat olevan" juttuja!! Uskaltakaa pitää kiinni siitä että tämä lehti on jotain muuta, omanlaisensa!!!!

Ja sinulle "ekologinen nykynainen" sanoisin että osta joku naistenlehti kyllä niistä löytyy sinulle sopivat jutut ja ei mene liian ´henkiseksi´...

Tiina
# 30.12.2009 10:28   11   0 X Ilmoita asiaton viesti

Olen tutustunut Voi Hyvin lehteen vasta lehden uudistumisen jälkeen. Minusta se on oikein hyvä ja alaadukkaan oloinen paketti hyvinvoinnista nykynaiselle, joka haluaa olla ekologinen ja elää terveellisesti, mutta olla kuitenkiin muodikas ja ajanhermolla. Henkimaailman asiat eivöt minua kiinnosta ja olenkin ihan tyytyväinen että niitä ei lehdessä juurikaan ole. JAtkakaa samaan malliin!

Vierailija
# 15.12.2009 15:32   10   0 X Ilmoita asiaton viesti

Jotain pientä "henkistä" edistymistä on tapahtunut lehden jutuissa. Pidin eristyisesti ihanasta kuvasta ja jutusta Ollaan hiljaa. Tämmöistä lisää,hyvä!
Tuohon Selätä stressi -juttuun ja ylipäätään stressi-keskusteluihin, toisin myös lisäksi semmoisen huomion,että ihminen voi kokea myös stressiä,kun ei ole mitään tekemistä. Esim. työtön stressaa sillä kun ei ole töitä,sairaslomalainen stressaa,kun pitäisi äkkiä tervehtyä töitä tekemään. Ja pienyrittäjä esim. näin taantuman aikaa stressaa,kun asiakkaat ovat vähentyneet. Eli stressissä ei olekaan olennaista se.että onko sinulla jatkuva kiire paikasta toiseen ja se,että riittääkö tunnit vuorokaudessa.
Se stressaa myös,että jotain pitäisi tehdä eikä vaan kuluttaa aikaa "hukkaan". Ja tämän on saanut aikaan myös nämä valtavat yhteiskunnan paineet. Ei saa laiskotella,ole kokoajan tehokas,tai ainakin näytä siltä.
Tämmöisiä ajatuksia lumisadetta katsellessa :)

Seija
# 10.11.2009 11:47   10   0 X Ilmoita asiaton viesti

Erilaisen Voi Hyvin-lehden aikoinaan tilanneena ja siihen koukuttuneena
huomaan lehden muuttuneen aivan tavalliseksi kaikkia houkuttelemaan pyrkiväksi naistenlehdeksi.
Lehdessä on n. 130 sivua, yli puolet sivuista joko kokonaan mainoksia tai mainoksia sisältäviä ja loppujenkin sivujen artikkelit tai tekstipätkelmät itse asiassa myyvät erilaisia tuotteita.
Kevyttä pintaliitoa tarjotaan sisällöksi ja osa teksteistä täysin kritiikittömiä, kuten esim. "Jokainen loistaa" numerossa 7.
Jos asiakas ei mielestään saa rahoilleen vastinetta, niin voiko kaupan purkaa kesken tilauksen?
Miettii
Marjut

Vierailija
# 8.11.2009 09:45   12   1 X Ilmoita asiaton viesti

Lueskelin uudelleen vanhoja Voi Hyvin -lehtiäni 90-luvulta ja tämän vuosikymmenen alusta, niissä oli jotakin niin perustavanlaatuisen hyvää että innostuin tilaamaan lehden uudelleen. Mutta petyin kyllä kun sainkin ihan eri lehden; nykyinen lehti muistuttaa tosiaan tavallisia naistenlehtiä, ruokaohjeissakin on käytetty valkoisia vehnäjauhoja, sokeria yms. Jutut eivät tunnu menevän enää niin syvälle kuin kaipaisi. Toki saadakseen uutta on luovuttava vanhasta ja uudistuttava; toivottavasti lehti on tavoittanut uusia lukijoita, mutta luovun kyllä lehden tilaamisesta ellei se "syvene" ja löydä terveellistä, lämmintä ja voimaannuttavaa henkeään.

Vierailija
# 6.11.2009 12:56   10   1 X Ilmoita asiaton viesti

Kiitos palautteista! Lehden kehitystyö jatkuu ja toivomme, että jokaisen toiveet täyttyvät!

voihyvin
# 27.10.2009 14:24   12   0 X Ilmoita asiaton viesti

Uudessa Voi hyvin -lehdessä on kauniita kuvia sekä hyviä ja innostavia juttuja. Esim. viimeisimmässä lehdessä ollut Kylli Kukkin haastattelu sekä numerossa 4/09 ollut artikkeli Heidi Viheriälästä ("Onni onnettomuudessa") olivat aivan ihania! Lisää tällaista. Kaipaan kuitenkin myös vanhempien (n. 2000-luvun alun) Voi hyvin-lehtien pitkiä artikkeleita ja luontoaiheisia kansikuvia. Mielestäni vanhemmissa Voi hyvin-lehdissä käsiteltiin jotenkin rohkeammin henkiseen kasvuun ja myös henkimaailmaan liittyviä ilmiöitä. Nyt lehti muistuttaa paikoitellen tavallista naistenlehteä. Haluan kuitenkin kiittää teitä Voi hyvin- lehdestä ja toivon, että uuden ja vanhempien lehtien hyviä puolia voisi yhdistää jatkossa.

Vierailija
# 26.10.2009 10:36   11   1 X Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni lehden uusi ilme on suuri pettymys. Erityisesti tämän vuoden aikana olen kiinnittänyt huomiota lehden radikaaliin muutokseen kohti huonompaa. Silmiinpistävin muutos on kansikuvat joiden ansiosta lehti muistuttaa masentavasti mitä tahansa naisten lehteä. Toiseksi olen huomannut lehden sisällön muuttuneen köyhäksi. Ennen lehdessä riitti lukemista pitkäksi aikaa; hyvä kun sai vanhan luettua ennenkuin uusi tuli. Tämä siitäkin syystä että lehden jutut herättivät paljon uutta ajateltavaa eikä lehteä voinut vain selata ja nakata sitten lehtikeräykseen, kuten on niin monen muun tusinalehden kohdalla. Ikävä kyllä tämä uusi Voi Hyvin on menossa juuri siihen suuntaan. Luen lehden muutamassa päivässä, eikä se vaikuta samalla tavalla voimaannuttavalta kuin ennen. Ensimmäistä kertaa 15 vuoteen harkitsen lehden tilauksen perumista.

Vierailija
# 11.10.2009 13:27   11   0 X Ilmoita asiaton viesti

Itse tykkään "uudesta" lehdestä. Mutta joskus on totta, että se alkaa vaikuttaa rivinaistenlehdeltä, lähinnä jumppavinkkien ja (epä!!)vihreiden meikkijuttujen takia...
Ekologisiakin meikkejä ja ihonhoitotuotteita on paljon, olkaahan tarkempia :) Mutta luen kuitenkin jatkossakin lehteni hyvillä mielin. Ja voi olla henkinenkin tuoreesti, maailma on uutta ja oivaltavaa pullollaan!

Vierailija
# 8.10.2009 23:58   9   1 X Ilmoita asiaton viesti

Minun piti oikein kaivaa vanhat lehdet esille pölyisestä kaapista ja verrata nykyiseen Voi Hyvin-lehteen. Ymmärrän kyllä,että kehittyä pitää lehdenkin,mutta jo parissa vuodessa lehti on muuttunut aivan toiseksi. Mielestäni lehden nimenkin voisi muuttaa.
Sisältö on huomattavasti köyhempi kuin esim. 2000-luvun alun lehdissä. Henkisyys on kateissa kokonaan,ulkoiset asiat ovat nousseet enemmän esille. Mainosten määrä lisääntynyt,noin 20 sivua lehdestä. Henkiset jutut mitä ovat tuntuvat väkisin tehdyiltä.
Valitettavasti tämä on minun mielipiteeni ja tulee todella ikävä vanhaa Voi Hyvin-lehteä. Suosittelenkin,että kaivatte tekin siellä vanhoja Voi Hyvin-lehtiä esille ja tutustutte niihin. Suosittelen lämpimästi!

Seija
# 5.10.2009 12:51   7   0 X Ilmoita asiaton viesti

Pahoittelut, jos lehti ei ilmestynytkään luvattuna päivänä! Syy lehden myöhästymiseen vaihtelee. Kannattaa tiedustella asiaa omasta postista ja A-lehtien asiakaspalvelusta: asiakaspalvelu@a-lehdet.fi, www.a-lehdet.fi, puh. (09) 759 61.

voihyvin
# 1.10.2009 10:22   10   1 X Ilmoita asiaton viesti

Odotinpa tänään uutta Voi Hyvin-lehteä tulevaksi vaan eipä sitä ollutkaan postilaatikossa. On tosi rasittavaa kun tilaa lehden ja se tulee sitten joskus, jos on tullakseen. :(

Vierailija
# 30.9.2009 13:53   9   1 X Ilmoita asiaton viesti

Olen pitkäaikainen Voi Hyvin lehden lukija. Uudistunut lehti ei tunnu enää hyvältä. Kansi ei houkuttele ostamaan lehteä. Kauniit luontokuvat takaisin! Ns. voimataulut takaisin, ne olivat upeita!
Kirjeenvaihtopalsta olisi hyvä! Ruokaohjeita vegaaneille ja yleensä kasvisruokiin ja terveellisiin ruokiin. Parantajien ja luontaishoitajien ja muiden "viisaiden" henkilöiden haastatteluja. Kertomuksia luomu ym. tilojen omistajien elämästä ja yleensä kertomuksia esim. luontaisalan yrittäjien elämästä. Lehden paperi ihanan karheaksi, kuin oli ennen.
Kuuluu lehden tunnelmaan. Ihana säilyttää ja lukea monta kertaa.
Eläimistä juttuja ja kuvia. Käsityöohjeita pikkuisen luonnontarvikkeista. Kaikkea ihanaa!

Entinen lukija
# 8.9.2009 23:00   9   0 X Ilmoita asiaton viesti

Kiitos palautteesta. On mukava kuulla, että lehti on ilahduttanut ja antanut uutta tietoa ja ajateltavaa.

voihyvin
# 2.9.2009 08:00   11   1 X Ilmoita asiaton viesti

Olen ollut Voi Hyvin-lehden lukija pitkään. Lehden artikkelit ovat mukavia, artikkelit hyödyllisiä ja nautittavia, ennenkaikkea visuaalisesti upeat värikuvat ovat minulle olleet mielenvirkistystä ja voimaa antavia. Löytyy artikkeleita ja hyödyllisiä vinkkejä parempaan elämäntapaan ja sitä kautta kehon ja mielen tasapainoon. Terveemmän ajattelun, henkisen ja aineellisen ymmärtämisen kehityskysymyksiin luotaava lehti on mukava lukea, antaa mukavasti uutta ja vanhaa tietoa. Myös säästäväiset ystävättäreni odottavat innolla saavansa lehden minulta heti kun olen sen itse lukenut.

elämän makua
# 27.8.2009 10:14   8   1 X Ilmoita asiaton viesti

Kiitos kampaajan yhteistiedoista, pelastit minut kiperästä tilanteesta. Oikein ihanaa kesän jatkoa ja rentouttavia syksyisiä iltoja!

Vierailija
# 29.7.2009 13:13   9   2 X Ilmoita asiaton viesti

Hei,
luin vanhasta Voi Hyvin -lehdestä helsinkiläisestä kampaajasta joka leikkaa hiukset niiden luonnollista kasvusuuntaa noudattaen. Muistaisiko kukaan kenestä kampaajasta jutussa on kyse? Varasin ajan ko. kampaajalle mutta hän on hyvin suosittu ja nyt kun aika lähestyy, en yhtään muista kampaamon nimeä, enkä siis osaa sinne suunnistaa. Olisin ERITTÄIN kiitollinen jos joku muistaisi ko. kampaajan!

Vierailija Terhi
# 28.7.2009 20:46   6   1 X Ilmoita asiaton viesti

Kysely

Miten rentoudut parhaiten?:

Näistä keskustellaan

VH0118uni

Moni elää niin kierroksilla, ettei pysty rauhoittumaan edes yöksi. Auttaisiko höyhenin koristeltu unisieppari?

VH0712 Anne lindholm

Unet ovat viisaita oppaita. Niitä kannattaa tutkia ja kuunnella. Unet viitoittavat tietä eteenpäin.

Tiinan blogi uusi

Kun isännöitsijä ei vastannut lukuisiin soittopyyntöihini, tajusin, miten helppoa on väistellä vastuuta palveluiden sähköistyessä.

VH0118astrid

Kirjailija Astrid Lindgren säilytti lapsenmielisyytensä loppuun asti. Hän kipusi koivuun vielä 80-vuotiaana.

Lukijoiden mietelause

Onko sinulla joku itse keksimä miete, jonka haluaisit jakaa muillekin? Lähettämällä mietelauseesi meille osallistut upean kalenterin arvontaan.

Oletko nähnyt kummituksia tai muita henkiolentoja? Lukijat kertovat parhaat kummitustarinansa. Kerro sinäkin omasi.

Kauppa

Netissä ja eri puolilla Suomea on monia ihania eko- ja luomupuoteja.

3lehti

Voi hyvin on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija. Lehti kannustaa pitämään mielen energisenä, kehon...