Kookos-mangoleipä, 1 vuokaleipä
2 tuoretta mangoa
3 ½ dl hiivaleipäjauhoja
1 ½ dl kookoshiutaleita
¾ tl soodaa
1 tl kanelia
½ tl suolaa
2 munaa
1 keltuainen
75 ml sulatettua kookosöljyä
2 dl rouhittuja macadamiapähkinöitä
voiteluun kookosöljyä
Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Kuori mangot. Soseuta toinen mangoista ja kuutioi toinen.
Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Vatkaa toisessa kulhossa munat, keltuainen, kookosöljy ja 2 ½ dl soseutettua mangoa. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kääntele varovasti joukkoon 1 ½ dl rouhittuja macadamiapähkinöitä sekä 2 dl mangokuutioita. Voitele leipävuoka (n. 24 x 9 cm) kookosöljyllä. Kaavi taikina vuokaan ja ripottele pinnalle loput pähkinärouheesta. Paista leipää noin tunti. Testaa leivän kypsyyttä välillä hammastikulla. Jos leipä alkaa tummua liian nopeasti paiston aikana, peitä se leivinpaperilla. Anna kypsän leivän jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.
Tiesitkö? Macadamiapähkinät sisältävät runsaasti iholle ja limakalvoille hyvää tekevää omega-7-raasvahappoa!
Lue koko juttu pähkinöiden hyvistä ominaisuuksista ja nappaa ihanat reseptit Voi hyvin 8 /2013 -lehdestä