Hyvinvointi

Ekoego: Yona

Laulaja Johanna Louhivuoren eli Yonan ekoesine on huonekalujen jämäpaloista tehdyt rillit.

Kuvat Heidi Strengell
4.10.2012 Voi hyvin

Olen kasvanut pienestä kiinni metsään. Asuin 10-vuotiaaksi Oulussa, ja metsä alkoi takapihalta. Se oli leikkipaikka, jossa temmellettiin.­

Koska olen herkkä ihminen, minulle on yhä tärkeää päästä metsään. Se on paikka, jossa voin olla sellainen kuin olen. Olenkin oikea metsämörökölli, ja sielunmaisemani on metsälampi. Myös lauluni kehottavat menemään metsään.

Ekoesine

Huomasin keväällä, että näköni oli huonontunut. En enää erottanut puiden lehtiä tai kauempana olevaa tekstiä. Tarvitsin silmälasit.

Kun ensimmäisen kerran näin Kraa Kraan silmälasikehykset, huomioni kiinnitti se, että ne olivat tosi hienot. Kun sitten kuulin, että kehykset tehdään huonekaluteollisuuden jämäpaloista, tiesin, että tässä ne ovat. En enää halunnut etsiä muita.

En ollut tullut ajatelleeksi, että myös silmälasit voivat olla ekologiset – Kraa Kraan kehysten löytäminen olikin hauska yllätys. Oli myös kiva ostaa jotain uniikkia ja suomalaista. ­Mielestäni suomalainen design on huippuluokkaa.

Ekohaave

Suurin haaveeni on päästä asumaan maalle aurinkoenergialla toimivaan taloon ja kehittää kalastus- ja metsästys­taitoja niin, että voisin elää omavaraisesti läpi talven. Se jos mikä olisi ­ekologista.

Pienempi haaveeni liittyy siihen, että jaksaisin myös tulevaisuudessa haastaa itseäni ekoasioissa. Tällä hetkellä en osta ollenkaan uusia vaatteita – ostan vain kierrätettyjä. Olen myös mukana Vaate­lainaamossa, josta voi jäsenmaksua vastaan lainata vaatteita. Vaatelainaamon idea on hieno: yksi vaate voi saada monta elämää

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt