Hyvinvointi

Ekoego: Roman Schatz

Roman Schatzin ekoesine on polkupyörä

Teksti Tanja Lähteenmäki
Kuvat Johanna Kinnari
7.12.2010 Voi hyvin

Minulle ekologisuus ei ole tullut ahaa-elämyksinä, vaan matkan varrella tekemäni valinnat ovat osoittautuneet myös ekologisiksi. Syön pääasiassa itse tehtyä kasvisruokaa enkä laita lihaa ruoaksi kotona lainkaan. Ekologisten tuotteiden käyttäminen on minulle myös arjen luksusta, sillä puhtaudesta joutuu maksamaan. Jokainen voi tehdä oman pienen osuutensa maailmanparannuksessa. Nyt ekologisuus tunkee joka paikassa vastaan, ja meillä on kollektiivinen huono omatunto. Tyttäreni keksi hyvän sanan kuvaamaan tätä kaikkea: pyrimme olemaan bioseksuaalisia. Täytyy tiedostaa muuttumisen tarve, mutta koko maailman taakkaa ei voi kantaa harteillaan. Jos menee överiksi, kannattaa kääntyä itsesuojeluvaltuutetun puoleen.

 Ekoesine

Kyllästyin autoon ja autoiluun Helsingin keskustassa ja vapautin itseni siitä. Olen ehkä ainoa saksalaismies maailmassa, jolla ei ole autoa. Jonkin aikaa kuljin kävellen. Se on hyvää vastapainoa luovalle työlle. Sitten päätin hankkia pyörän. Löysin upean punaisen citymaasturini kotini lähellä olevasta liikeestä. Taitokin oli tallella, vaikka olin pyöräillyt viimeksi lapsena. Nyt pääsen joka paikkaan nopeasti ja vaivattomasti, eikä parkkiongelmia ole. Toki käytän usein myös julkista liikennettä. Kaupungin keskustassa pärjää todellakin ilman autoa.

 Ekohaave

Haluaisin viherhuoneen tai talvipuutarhan, joka olisi täynnä erilaisia viherkasveja. Ei mitään perinteisiä ruukkukukkia, en edes erota niitä toisistaan, vaan vihreälehtisiä suuria kasveja. Työpisteeni olisi tämän kaiken vihreyden ja vehreyden keskellä, ja istuisin siellä kuin viidakossa. Se olisi unelmieni työpiste.

Kuka: Roman Schatz

Ikä: 50

Työ: kirjailija, toimittaja

Perhe: naimisissa, kaksi lasta aiemmasta liitosta

Asuu: Helsingissä

Intohimo: musiikki

Ajankohtaista: juuri ilmestynyt yhteiskuntasatiirinen Parturi-romaani (Arktinen Banaani)

http://roman.schatz.de

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt