Hyvinvointi

Ekoego: Paleface

Rap-artisti Palefacen ekoesine on bussikortti

Teksti Jutta Motsakov
Kuvat Joonas Brandt
15.6.2011 Voi hyvin

Olen kaupunkilainen, mutta minulla on lämmin suhde ympäröivään luontoon. Pikkupoikana kävin partiota ja kodissani arvostettiin erätaitoja. Perheessämme metsästettiin ja teimme vaelluksia Lapin erämaihin. Opin jo varhain kunnioittamaan luontoa.

Luonto rauhoittaa minua, hakeudun Lauttasaaren rantaan ja pyöräilen ahkerasti Helsingin repaleisilla metsäalueilla. Perheeni kanssa vietän kesäisin paljon aikaa saaristossa.

Yhteiskuntamme on loitontunut ympäristöstään, ja se on aiheuttanut paljon globaaleja ongelmia. Suomessa 50 vuotta sitten syötiin lähiruokaa, mutta nyt kaikki on muuttunut radikaalisti. Mielestäni on jokaisen kansalaisvelvollisuus maksaa puhtaasta lähi- ja luomuruoasta enemmän.

Ekoesine

HKL:n bussikortti on käytössäni jatkuvasti, sillä kuljen joka paikkaan julkisilla tai pyörällä. En omista autoa. Suomessa on hyvä joukkoliikenne ja ilmansaasteiden vähentämiseksi jokaisen tulisi suosia sitä.

Ekohaave

Pyrin elämään ekologisesti kierrättämällä ja tekemällä vastuullisia hankintoja. En osta ympäristöä kuormittavia tuotteita ja esimerkiksi boikotoin israelilaisia hedelmiä Palestiinan epäinhimillisen miehityksen takia. Toivoisin pystyväni jossakin elämäni vaiheessa tuottamaan enemmän omaa ruokaani. Tällä hetkellä kasvatamme salaatit ja basilikat itse.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt