Hyvinvointi

Ekoego: Eija Ahvo

Aikainen aamuherääminen on Eija Ahvon intohimo.

Teksti Hanna Hyväri
Kuvat Marjo von Bell
8.12.2009 Voi hyvin

Kuka: Eija Ahvo

Ikä: 58 vuotta

Työ: näyttelijä ja laulaja

Perhe: aviomies, kaksi lasta, kaksi lapsenlasta ja äiti

Asuu: Veikkolassa

Intohimo: aikaisen aamuheräämisen rauha ja lintujen seurailu koti-ikkunasta

"Luontosuhdetta on hoidettava niin kuin arvokasta ihmissuhdetta. Pyrin suhtautumaan luontoon joka päivä kunnioittavasti. Metsä tarjoaa talveksi mustikoita, vaapukoita ja sieniä. Luonto hoivaa mieltä ja ruokkii uteliaisuutta. Metsä on myös oiva kuntosali.

Metsät, rannat ja suot tarvitsevat huomiotamme. On suuri vaara, että yhteiset retkeilymaastot luovutetaan bisnesmiehille meiltä jokamiehiltä ja -naisilta.

Käyn säännöllisesti tarkkailemassa maailman ympäristötilannetta netissä sivulla polttavakysymys.fi.

Luen Risto Isomäen ekologisia kysymyksiä käsitteleviä dekkareita ja tietokirjoja. Kotimaan työmatkat matkustan pääsääntöisesti junalla.

Ekoesine

Mieheni! Rakas puolisoni Matti Saartamo on syntynyt 1940-luvulla ja hänelle on luonnollista kierrättää, sammuttaa, säästää, suunnitella, ajaa polkupyörällä ja bussilla. Ekoilu pyörittää yhteistä arkielämäämme. Ympäristöasiat ovat aina esillä arjessa, eikä niiden äärelle tarvitse erikseen hakeutua.

Rakkaan kanssa keskustelu päivittäin on parasta elämänlaatua.

Hääkuvamme on vuodelta 1977. Päälläni oleva mekko on ommeltu vanhoista lakanoista, jotka itse maalasin ja koristelin. Hääkimppu kerättiin matkan varrelta, kun menimme maistraattiin heinäkuun 1. päivänä.

Ekohaave

Kaikki formulakuskit lopettavat ajamisen, keksivät jotain järkevämpää tekemistä ja antavat 50 prosenttia vuosituloistaan kehitysmaiden lasten koulutukseen ja ilmastonmuutoksen hidastamiseen tähtäävään toimintaan. Siis 15 miljoonaa euroa per kuski vuodessa, pikku summa heille.

Haaveilen, että eettisestä kaupankäynnistä tulisi arkipäivän normaalia toimintaa. Toivon lisää monipuolisia kierrätyspisteitä, jotta kierrättäminen olisi yksinkertaista ja tehokasta."

Artikkeli on julkaistu Voi hyvin -lehdessä 8/09.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt