Hyvinvointi

Ekoego: Dome Karukoski

Elokuvaohjaajan ekoesine on vanha T-paita.

Teksti Leena Kouhia
Kuvat Timo Pyykkö
24.2.2012 Voi hyvin

Kaipaan kesäisiä purjehdusreissuja puhtaassa Suomen luonnossa. Saaristomme on yksi hienoimpia asioita, joita meillä on. On ikävää, että olemme tuhonneet Itämeren, koska jätämme sen jälkipolvillemme. Toinen asia, mitä kaipaan, on sukeltaminen. Aloitin lajin maaliskuussa 2010, ja olen yrittänyt matkoillani päästä sukeltamaan.

Ekoesine

Pyrimme ostamaan kotiin kestävän kehityksen tuotteita. Luomua, bioa ja mahdollisimman vähän muovia, muun muassa leikkuulauta on puuta. Vaatteiden suhteen olen sellainen ”kannan tätä kunnes se kuolee päälleni” -tyyppinen mies. Erityisesti tämä näkyy vapaa-ajan T-paidoissa. Vanhimmat T-paitani ovat 90-luvun alusta. Esimerkikiksi paidassa, jota juuri nyt pidän päälläni, on teksti: Helsinki Summit Bush-Gorbatchev 9.9.1990. Paita on originaali.

Ekohaaveesi

Viime kesänä ryhdyin ajamaan pyörällä kaupungissa. Teen niin käytännössä aina, kun aikataulu antaa myöten. Toivon, että tulevaisuudessa pystyn pidentämään pyörämatkojani. Tällä tavoin haluan vähentää päästöjä. Jos jokin päivä rakennutan omakotitalon, haluan rakentaa sen energiaomavaraiseksi. Kannan paljon huonoa omatuntoa siitä, että lennän ammatissani niinkin paljon kuin nyt teen. Siksi pyrin käytännössä aina ekologisuuteen muussa toiminnassani.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt