Treeni ja ravinto

Antioksidantteja lehtikaalisalaatista

Tämä lehtikaalisalaatti hellii aivojasi.

Kuvat Satu Nyström
5.2.2016 Voi hyvin

Lehtikaalisalaatti

2–4 annosta  |  valmistusaika 30 min

Tee-taatelikastike :

3-4 tuoretta taatelia

1 ¼ dl balsamietikkaa

¾ dl vahvaa Earl Grey -teetä

ripaus suolaa

1 rkl mietoa oliiviöljyä

Marinoidut kirsikkatomaatit:

1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja

Marinadi:

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl balsamietikkaa

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

1 tl hunajaa

½ tl kuivattua timjamia

ripaus suolaa ja mustapippuria

Salaatti:

150 g lehtikaalia

100 g mustakaalia

1 rkl sitruunanmehua ja 1 tl raastettua kuorta

½ tl suolaa

1–2 rkl oliiviöljyä

1 tl dijoninsinappia

1 valkosipulinkynsi

3 kevätsipulia viipaloituna

Viimeistelyyn:

1 rkl kuorittuja hampunsiemeniä tai raastettua parmesaania

1. Soseuta pehmeät, kivettömät taatelit ­siirappimaiseksi sauva- tai tehosekoitti­mella.­ Lisää balsamietikka, tee, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku. Siirrä jääkaappiin odottamaan.

2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele tomaatit marinadin joukkoon.

3. Revi kaalinlehdet ruodeista ja paloittele suupaloiksi. Sekoita suuressa kulhossa niiden joukkoon sitruuna ja suola. Vaivaa käsin puristellen, kunnes tunnet, että kaali pehmenee. Lisää oliiviöljy, sinappi, murskattu valkosipulinkynsi ja muutama ruokalusikallinen tee-taatelikastiketta. Hiero seos kaalin joukkoon. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja lisää salaattiin marinoitujen kirsikkatomaattien kanssa. Sekoita ja ripottele pinnalle hampunsiemeniä tai parmesaaniraastetta.

Vinkki: Jos et löydä kaupasta mustakaalia, käytä sen tilalla lehtikaalia

Ohje: Outi Rinne

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt