Lehtikaalisalaatti
2–4 annosta | valmistusaika 30 min
Tee-taatelikastike :
3-4 tuoretta taatelia
1 ¼ dl balsamietikkaa
¾ dl vahvaa Earl Grey -teetä
ripaus suolaa
1 rkl mietoa oliiviöljyä
Marinoidut kirsikkatomaatit:
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
Marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamietikkaa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl hunajaa
½ tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa ja mustapippuria
Salaatti:
150 g lehtikaalia
100 g mustakaalia
1 rkl sitruunanmehua ja 1 tl raastettua kuorta
½ tl suolaa
1–2 rkl oliiviöljyä
1 tl dijoninsinappia
1 valkosipulinkynsi
3 kevätsipulia viipaloituna
Viimeistelyyn:
1 rkl kuorittuja hampunsiemeniä tai raastettua parmesaania
1. Soseuta pehmeät, kivettömät taatelit siirappimaiseksi sauva- tai tehosekoittimella. Lisää balsamietikka, tee, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
2. Huuhtele kirsikkatomaatit ja halkaise ne. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele tomaatit marinadin joukkoon.
3. Revi kaalinlehdet ruodeista ja paloittele suupaloiksi. Sekoita suuressa kulhossa niiden joukkoon sitruuna ja suola. Vaivaa käsin puristellen, kunnes tunnet, että kaali pehmenee. Lisää oliiviöljy, sinappi, murskattu valkosipulinkynsi ja muutama ruokalusikallinen tee-taatelikastiketta. Hiero seos kaalin joukkoon. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja lisää salaattiin marinoitujen kirsikkatomaattien kanssa. Sekoita ja ripottele pinnalle hampunsiemeniä tai parmesaaniraastetta.
Vinkki: Jos et löydä kaupasta mustakaalia, käytä sen tilalla lehtikaalia
Ohje: Outi Rinne