Hyvinvointi

Anna Perho: Siedä tylsyyttä

Radiojuontaja Anna Perho kannustaa sietämään elämässä myös tylsyyttä. Lue Annan oivallukset!

Teksti Jaana-Mirjam Mustavuori
Kuvat Kaisu Jouppi
9.8.2016 Voi hyvin

Radiojuontaja ja ratkaisukeskeinen valmentaja Anna Perho ei tingi vapaudesta. Annalle on edelleen aivan mahdoton ajatus, että joku tai jokin rajoittaisi hänen vapauttaan.

– Ei ole kuin tämä yksi elämä. Siksi on tärkeää käyttää aikaansa merkityksellisellä tavalla. Jos antaa toisten tehdä valinnat puolestaan, jättää elämänsä elämättä. Se on varmin tapa voida huonosti.

– Asioita ei myöskään ole pakko tehdä samalla ­tavalla kuin muut tai niin kuin on aina tehty, mutta kaikelle pitää voida nauraa. Sillä pääsee aika pitkälle.   

Tässä Annan elämänohjeet:

Löydä merkitys

Jos et tiedä, mikä on sinulle tärkeää, joku muu määrittelee sen puolestasi. Se on varmin tapa pettyä elämäänsä. Hyvä elämä rakentuu itselle merkityksellisten asioiden ympärille.

Siedä tylsyyttä

Se, mikä on oikein, ei aina ole kivaa. Juuri nyt tylsiltä tuntuvat valinnat tuottavat korkoa tulevaisuuteen. Missä olet vuoden päästä, jos aloitat tänään? Jos et aloita, mihin jäät?

Älä usko ajatuksiisi

Ajatukset ja tunteet eivät usein kerro todellisuudesta. Monet kuvittelemasi uhat ja rajoitteet ovat mielikuvituksen tuotetta. Ihminen pystyy paljon enempään kuin uskoisi.

Vältä valittamista

Jos jokin ei maistu ja tunnu kivalta, mieti, mitä haluaisit tehdä sen sijaan. Krooninen ruikuttaminen lamauttaa, eivätkä asiat etene haluamaasi suuntaan.

Sano ei

Jos haluat ­menestyä, sano ei lähes kaikelle. Jos sanot kaikelle kyllä, tulet sanoneeksi tärkeim­mille asioille ei. Todelliset saavutukset vaativat rankkaa ­rajaamista.

Järjestä aikasi

Suunnittele­malla varmistat, että ­ehdit hoitaa velvollisuuksien ohella kaiken haluamasi kivan. Suunnittele myös, mitä et tee. Missä aikasi menee hukkaan? Miten välttyisit siltä?

Älä väsy

Saamattomuuden ja riittämättömyyden tunteet johtuvat usein väsymyksestä. Jos et lepää, kaikesta tulee vähän ankeampaa. ­Varaa jokaiseen päivään ­palauttavia hetkiä ja ­nuku kunnon yöunet.

Koko juttu on julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 5/2016

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt