Hyvinvointi

Anna Kortelainen: Hyväksyn ristiriitaiset ominaisuuteni

Kirjailija Anna Kortelainen pitää ihmisistä, mutta nauttii yksinolosta. Lue Annan oivallukset.

Teksti Tellervo Uljas
Kuvat Kirsi Tuura
9.3.2015 Voi hyvin

Nämä kirjailija Anna Kortelaisen oivallukset ovat auttaneet häntä elämässä eteenpäin. Kokeile!

"Tarvitsen pienen vetäytymisen joka päivä. Silloin kokoan ajatukseni ja itseni tähän päivään", Anna Kortelainen kertoo.

Naura itsellesi

"Olen rakentanut itsestäni mielessäni karikatyyrin, jonka vastoinkäymisille nauran. On helpottavaa, kun en ota itseäni liian vakavasti."

Pidä reviirisi

"En ole halunnut luopua perheen vuoksi itselleni tärkeistä asioista,­­ kuten työmatkoistani. Onneksi nykynainen on vapaampi menemään ja tulemaan."

Rakenna

"Isä opetti, että on vain elämän ja kuoleman vietti. Kaikki toimemme joko vaalivat tai tuhoavat elämää. Repiminen on nopeaa vallankäyttöä, rakentaminen hidasta ja arvokasta. Haluan itse rakentaa yhteistä hyvää."

Elvistele

"En jää märe­h­timään vas­toin­käymisiä. Marinan sijaan mieluummin elvistelen: Sieltäkin tultiin taas läpi niin, että heilahti!”

Rakasta

"Mielestäni elämän tarkoitus on rakastaa ja oppia. Haluan jättää jälkeni tähän maailmaan. Säilyt hengissä niin kauan, kun joku täällä vielä muistaa sinut."

Kuuntele kehoa

"Olen vetänyt joskus itseni henkisesti liian tiukille, jolloin kehoni on alkanut reagoida psykosomaattisesti. Silloin lääkkeet eivät auta, vaan olosuhteet vaativat muutosta."

Haaveile

"Minulla on paljon haaveita. Haluaisin ­toteuttaa useita ­kirja-, näyttely- ja käsikirjoitus­aiheita. Mielessäni on paljon tähtiä, jotka haluaisin sytyttää taivasta valaisemaan."

Koko haastattelu on julkaistu Voi Hyvin -lehdessä 2/2015

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt