Hyvinvointi

Älä tule paha stressi

Lukijat kertovat: 95 vinkkiä, joilla stressin saa häädettyä.

9.12.2009 Voi hyvin

Turhien paineitten ottaminen pois mielestä.

Pysähdyn hetkeksi päivittäin hengittämään syvään ja ajattelemaan, että kiire ei ole maailmassa tärkein asia.

Kaikista parhain keino välttää stressiä on olla hakeutumatta kyseessä oleviin tilanteisiin!

Joogaan, hengitän syvään, nautin saunan lämmöstä, matkan suunnittelusta ja muistelen edellisiä matkoja.

Teen pitkiä kävelylenkkejä ja ihailen luontoa tai kauniita rakennuksia.

Minun stressinpoistokeinoni on että kun stressi iskee keskityn miettimään kaikkea hyvää ja kaunista. Vaikkapa ohikulkijoita, että onpa kaunis takki, komea mies, kauniit silmät, ihanat hiukset jne. Bussin ikkunasta katselen maisemia ja mietin luonnon eloa (ihmeellistä). Kun pääsen kotiin en katso TV:stä mitään väkivaltaa tai muuten ikävää viestittävää ohjelmaa vaan jotain saippuasarjaa tai hassut kotividet, jossa suu menee väkisin hymyyn. Jos stressi ei vieläkään helpota menen aikaisin nukkumaan ja sängyssä sanon itselleni: Nyt kun nukun hyvin aamulla se on ohi ja viimeistään silloin se todella on ohi. Kaikki näyttää paremmalle huomenna ja ylihuomenna. Älä keskity stressiin vaan sen poistamiseen.

Yritän välttää stessiä elämällä tässä hetkessä. Jos stressi uhkaa painaa päälle, niin silloin yritän rauhoittua ja rentoutua esimerkiksi käymällä kävelyllä tai lukemalla kirjaa.

Stressi lähtee liikunnalla ja ravitsevalla, kevyellä ruokavaliolla. Hyvät ihmissuhteet auttavat.

Iloinen positiivinen elämänasenne, kuntoilu ja ulkoilu sekä perhe!

Kiireiseen arkeen on hyvä itse järjestää pieniä keitaita. Minä koetan pitää kiinni siitä, että vähintään kerran kuussa osallistun johonkin kulttuuritapahtumaan, joka on lepoa sielulle. Se voi olla teatteriesitys, konsertti, hyvä elokuva, messut.

Tehokkain tapa poistaa stressiä on ulkoileminen. Reipas kävely ulkona tuulettaa niin aivot kuin sielunkin!

Ulkoilu ja liikunta ovat mielestäni oikeasti tehokkaita keinoja hyvän mielen ylläpitämiseen ja stressimörköjen karkottamiseen. Vastapainoksi pitää osata rentoutua. Ottaa hyvällä omallatunnolla se hyvä hömppäkirja hyllystä ja käpertyä sohvan nurkkaan kaakaomukillisen kanssa.

Ulkoilemalla ja nukkumalla hyvin.

Saunomalla ja ulkoilemalla. Kuuntelen hyvää musiikkia, katson elokuvia, luen lehtiä tai kirjoja. Nukun tai lepään. Kesäisin hoidan puutarhaa ja yritän kääntää ajatukset positiivisempiin asioihin. Yritän tietoisesti ajatella mitä stressi aiheuttaa iholle ja elimistölle, ja näin ollen saada itseni rentoutumaan.

Luonnossa kulkeminen auttaa stressiin. Mene paikkaan missä on isoja puita. Pysähdy puiden siimeksessä ja kuuntele. Huomaat kuinka se on energinen paikka.

Joutuessani sairaseläkkeelle jokin aika sitten en ole ottanut tavakseni niin sanottua eläkeläisten kiirettä. Minulla kun ei todellakaan enää ole stressiä eikä kiire mihinkään. Nukun päiväunetkin joka päivä.

Paljon unta, hyvää kotitekoista ruokaa ja ulkoilua,muuta ei tarvita.

Tasapainoinen elämä ja ravinto. Välillä tarvitaan myös irtiottoja.

Voi kun tietäisikin miten sitä voisi välttää.

Vältän stressiä niin, että järjestän joka päivä hetken, jolloin ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin levähtää ja katsella telkkaria.

Töissä ei tosiaan ole pakko tehdä kuin oma osuutensa, se toki erittäin hyvin. Et voi mitään sille, miten ja mitä muut tekevät! Ja ensin voi aina olla hiljaa ja miettiä hetki ennenkuin avaa suunsa kritisoidakseen, suostuakseen mihinkään, ehdottaakseen mitään jne. Turha työ lisää stressiä. sivustakatsoja ei myöskään saa vihamiehiä tai ikäviä hommia niinpaljon kuin innokkaat ja suulaat.

Liikunta auttaa stressiin todella paljon.

Liikun säännöllisesti 5-6 kertaa viikossa, syön hyvin ja säännöllisin väliajoin ja pyrin nukkumaan vähintään 8 tunnin yöunet. Jaksaa käydä töissä.

Minulla on oma, minulle tärkeä harrastus, jonka parissa unohdan murheet ja kiireen. Se aika on vain minulle ja nautin siitä täysillä!

Riittävä yöuni on kaiken a ja o.

Pieni stressi tekee hyvää, mutta yleensä liikunta, riittävät yöunet ja tahdin keventäminen auttavat stressiin.

Ulkoilemalla ja nukkumalla hyvin, jättämällä kaikki hössötys ja antamalla aikaa itselle. Syömällä hyvin.

Hoidetaan mahdollisimman nopeasti asiat kuntoon.

Vältän stressaavia tilanteita mahdollisuuksien mukaan.

Joogalla

Pyrin rentoutumaan iltaisin ennen nukkumaan menoa käymällä saunassa, polttamalla kynttilöitä ja lukemalla hömppäkirjaa. Toimii melkein aina.

Kun kuuntelen musiikkia, stressi häviää.

Nukkumalla, rauhoittumalla ja oleilemalla.

Syön hyvin ja liikun paljon. Unta unohtamatta! Annan aikaa myös itselleni perheen ja työn ohella.

Yksinkertaisesti, minulla ei ole kiire mihinkään.

Rauhallisesti luonnossa liikkumalla.

Rauhalliset iltapäivä nokoset.

Riittävä uni.

Päästää kaikki juorut toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ei juorua muista mitään.

Liikuntaa ja lepoa, molempia tasapuolisesti työn lisäksi.

Kirjojen lukeminen on minun pakokeinoni arjesta ja mahdollisesta stressistä. Uppoudun hyvän kirjan maailmaan niin että kaikki muu unohtuu.

Ulkoilu ja positiivinen elämänasenne ja tärkein on itselle mieluisten asioiden tekeminen.

Ihan vaan luontokävelyillä nollaan asioita.

Sen kun tietäisinkin.

Olen todella kova stressaamaan, mutta seuraavilla keinoilla stressiä saa lievennettyä ja jopa onnistuu sitä välttämään. Joka päivä kunnon aamupala ja välipalaksi hedelmiä. Juon paljon vettä. Ulkoilen edes 30 minuuttia joka päivä. Ajattelen positiivisia asioita, ja suunnittelen etukäteen ettei tarvitse stressata kiireessä.

Ulkoilemalla koiran kanssa

Itselleen on varattava jokin aika jolloin voi hetken rentoutua vaikka päivittäin ja kerrottava siitä muille etteivät silloin ota yhteyttä.

Iltalenkki ja sauna sen päälle. Rentoutusharjoitus, himmeä valo palamaan, hiljainen rauhoittava musiikki päälle, makuulle pehmeälle alustalle tyynyn ja peiton kanssa. Ajatukset rauhoittaviin kauniisiin asioihin. TÄMÄ TOIMII.

Liikunta on hyvä konsti

Syön terveellisesti, nukun riittävästi. Ajattelen positiivisesti: vaikka nyt on pimeä vuoden aika, kohta on taas kevät.

Stressin välttäminen onnistuu säännöllisellä liikkumisella, mikä poistaa kiristävän tunteen pään ympäriltä.

Lähden aika ajoin pois kotoa. Poissa silmistä poissa mielestä.

Yritän levätä ja ulkoilla mahdollisimman paljon.

Tekemällä hitaammin työt.

Vältän stressiä hemmottelemalla itseäni kerran viikossa.

Yritän organisoida ja laittaa kalenteriin asti myös vapaata.

Ei sitä voi mitenkään täysin välttää ellei ole täydellisen hälläväliä -tyyppi, joka ei tippaakaan välitä mitä itselle tai muille tapahtuu.

Sauna ja liikunta.

Kertakaikkiaan ajattelen itseäni, että mitä pitää sietää ja mitä ei.

Stressi on epätasapainoa, pelkoa ja tekemättömien töiden taakkaa. Ensin muistutan itseäni siitä että olotilaa on siedettävä, sitten hallittava. Tartun niihin töihin joita olen siirtänyt ja siirtänyt. Se tehoaa aina. Ja jos tilanne on oikein paha, ainoa mikä auttaa on tehdä päätös.. päätös lähteä, päätös hypätä tuntemattomaan, päätös luottaa että elämä kantaa. Ja jos se ei kantaisikaan, kyllä pieni seikkailu aina stressin peittoaa. Ainakin hetkeksi. Ja joskus sekin riittää.

Syömällä terveellisesti.

Kirkasvalolampulla ja suklaalla.

Nukkumalla riittävästi ja jättämällä työt töihin. Kotona on täysin eri maailma.

Huolehtimalla riittävästä levosta.

Ei sitä voi välttää, mutta sitä voi helpottaa pitämällä välillä vapaata hyvien ystävien parissa.

Rentoudun tekemättä yhtään mitään joka ilta noin vartin ajan.

Vältän tressiä hiljentymällä. Vaikka töissä olisi kamala kiire, puhelin soi ja kokoukset iskevät päälle, niin pidän parin minuutin tauon. Istun hiljaa tuolillani, katselen seinään tai suljen silmäni ja yritän olla miettimättä mitään. Hetken kuluttua jaksaa taas enemmän virkistyneenä.

Askartelen ja lepään.

Ottamatta esimerkiksi siivouksesta turhia stressiä vaan tekemällä viikonpäiville oman listan.

En ole vielä keksinyt, mutta innolla odotan muiden hyviä vastauksia!

Hoidan omat työni niin hyvin kuin pystyn ja annan muille mahdollisuuden tehdä oman osuutensa puuttumatta tai puolustelematta heitä. Kannan vastuun tekemisistäni.

Hyväksymällä sen mitä en voi muuttaa, henkisellä tasolla ja jättämällä asian sikseen. Ulkoilemalla riittävästi ja nukkumalla kiireisen arjen vastapainoksi.

Rentoudun ristikoiden ja sudokujen parissa.

Minun kokemukseni stressin estoon on luonnossa liikkuminen ja kaikenlainen liikunta. Saunomista vielä lisäksi, niin huolet ja murheet ovat paljon pienenpiä ja niihin löytyy ratkaisuja sen jälkeen. On taas mahdollisuuksia itse vaikuttaa ja ei tule luovuttamisen tunnetta.

Joogaan joka ilta, käyn kävelyllä joka päivä, teen jalkahoitoja ja kasvohierontaa itselleni.

Kun stressi meinaa iskeä lämmitän puusaunan, otan kunnon löylyt ja huurteisen. Saunaan ei viedä huolia tai murheita, ja hyvien löylyjen jälkeen ei niitä enää muista olevankaan. Ja sitten unten maille, ennenkuin stressaavat asiat ehtivät pilaamaan yöunia.

Paras stressinkarkoituskeino on ehdottomasti liikunta. Pinnan ollessa piukalla lähden reippaalle metsälenkille ja sinne ne murheet jää. Olo virkistyy sekä fyysisesti että henkisesti.

Ennen nukkumaanmenoa kirjoitan paperille kaikki vaivaavat asiat ja mitä niille voi thedä. Näin saan unta eikä asiat pyöri päässäni ja unihan on tunnetusti hyvä stressinpoistaja.

Kerron huoleni avopuolisolleni. Asiat selkenee kun ne puhuu ääneen.

Vältän stressaantumista ajattelemalla, että tuskinpa stressaavalla asialla on merkitystä sadan vuoden kuluttua.

Musiikin kuuntelulla, lukemisella, liikunnalla, tekemällä töitä ja nukkumalla.

Välttämällä alkoholia. Alkoholi rentouttaa hetken, mutta alkoholin haihduttua verestä stressihormonit ovat koholla jopa viikon ajan. Alkoholi vaikuttaa myös serotoniinin takaisinottoon ja edistää masentunutta mielialaa usein käytettynä.

Lähden ajoissa töistä pois.

Puulämmitteinen sauna, kynttilänvalo, hyvää musiikkia ja juomaa muutaman kerran viikossa.

Liiku luonnossa, nauti hyvästä ruuasta,tapaa ystäviäsi!

Jooga on ollut oma stressin selättäjäni muutaman vuoden ajan. Tunnin jälkeen on aina niin hyvä olo, että tunnille tulee myös lähdettyä vaikka olisi kuinka kiireistä. Lisäksi se auttaa jaksamaan ja keskittymään, jolloin myös saan tehtyä tärkeät asiat.

Stressitön, unelmien päiväni alkaa pienellä 20 minuutin aamujuoksulla sumuisessa metsässä, syvään nenän kautta hengittäen. Aamutoimiini kuuluu myös viisi tiibetiläistä liikettä ja ravitseva mutta kevyt aamiainen. Aamupäivällä menen ekokampaajalle, joka saa hiukseni kukoistamaan kasviväreillä. Yrttien tuksu, höyryävä yrttitee ja rentouttava musiikki kruunaavat hetken. Kampaajan jälkeen suunnistan parhaan ystäväni kanssa läheiseen luomukasvisravintolaan, jossa voimme vaihtaa kuulumisia maittavan ruuan parissa. Iltapäivällä menen vielä astangajoogatunnille, jossa voin vain hengittää ja purkaa lihasjännityksiäni. Harjoituksen jälkeen oloni on kevyt ja onnellinen. Illalla nautin vielä raikkaan iltapalan nokkosteen kera ja käperryn rakkaimpani kainaloon.

Panostan vapaa-aikaan. Käyn kauneushoitolassa rentoutumassa, kuuntelen rentouttavaa musiikkia hyvän kirjan parissa ja jaan huolettavat asiat ystävieni kesken.

Oma tapani hallita stressin määrää on kirjoitella pöytälaatikkoon tekstejä siitä mitä koen ja miten voin. Samalla kun kirjoittelee tulee jäsenneltyä omaa pääkoppaa ja huomattua asioita jotka aiheuttavat turhaa stressiä. Välillä nämä asiat huomaa vasta myöhemmin, kun lukee uudestaan kirjoituksiaan, mutta silloinkin niistä on apua.

Liikkumalla aktiivisesti.

En aseta itselleni turhia tavotteita. Toimin tuuleni ja järkeni mukaan. Teen asioita joista nautin ja niitä, mitkä pidän tärkeimpänä. Terveydestä huolta pitäminen on erittäin tärkeä seikka. Yritän nähdä ikävissä asioissa sen hyvän puolen. Ja huumorillani teen minun ja läheisini päivistä aurinkoisemmat!

Mihin minä sen paperin nyt laitoinkaan? Kynä missä kynä? Siinä eka ja käytetyin konstini estää stressin lisääntyminen, hoidan homman heti pois hiukan stressantuneena mutta en jää siihen tilaan olemaan. Toinen hyväksi todettu juttu on lähteä kävelemaan kun jokin asia hangertaa. Hiukan liian pitkälle matkalle. Kävellessä keskitän huomion näkemiini ja kuulemiini asioihin , katson ja kuuntelen ympäristöä. Uupuneena asioilla on tapana loksahtaa omaan mittaansa.

Stressihän syntyy, kun on pää täynnä asioita, jotka muka pitäisi tehdä, tai haluaisi tehdä. Sitten ei auta muu kuin tehdä valintoja, että mitä oikeasti tekee, ja mitä jättää tekemättä. Ja tärkeää on, että ne jotka päättää jättää tekemättä, niin niistä ei tunne syyllisyyttä, eikä katumusta. Se, millä siitä syyllisyydestä pääsee eroon, onkin sitten varmasti maailman vaikein asia. Siinä tarvitaan rohkeutta, sitkeyttä, ja sen jokapäiväistä uhmaamista.

Minulle tulee stressi jos liian paljon asioista myllertää päässäni. Paras tapa taltuttaa myllerrys on kirjoittaa ylös asiat jotka mieltäni askarruttavat, ja tehdä lista siitä miten lähden myllerrystä purkamaan konkreettisin toimin. Stressi laantuu sitä mukaan kun asioista saa selvitettyä ja tehtyä pois mieltä painamasta. Tulee näkyvyyttä siihen että asiat edistyvät kun huomaa miten ylös kirjatut tehtävät vähenevät listalta. Samalla stressi helpottuu.

Liikkumalla metsässä paljon ja yleensäkin ulkoilemalla. Yritän hoitaa kaikki asiani kunnolla ja ajoissa,niin ettei kaikki pääse kaatumaan kerralla niskaan.

Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeet tästä!

Voimaa ja viisautta suoraan sähköpostiisi

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt