Japanilaisen ruoan hienostuneisuus ja makujen vivahteikkuus ilahduttavat niin maku- kuin näköaistia. Kasvissushit onnistuvat myös ensikertalaiselta.
Japanilaisissa ruoissa yhdistyvät hyvä kuitupitoisuus ja alhainen rasvamäärä. Ne on kypsennetty nopeasti, jolloin makujen tuoreus ja ravintoaineet säilyvät.
Tyynen valtameren antimet ovat aina olleet tärkeä ravinnonlähde Japanissa. Kalojen ja äyriäisten lisäksi meri tarjoaa suuren määrän ravinteikkaita merileviä. Niiden raikas maku kruunaa monet japanilaiset ruokalajit.
Levien lisäksi miso, tofu, siitakesienet ja retikka kuuluvat tärkeänä osana japanilaiseen keittiöön. Ruokia maustetaan muun muassa inkiväärillä, valkosipulilla, soijakastikkeella, riisiviinietikalla, mirinillä, wasabilla ja kevätsipulilla.
Tuoreiden kasvisten käyttö on olennaista. Ne nautitaan juuri ja juuri kypsennettyinä, jolloin ne ovat maukkaimmillaan. Myös vihannesten kaunis leikkaaminen ja huolellinen esillepano on tärkeätä.
Aterialla tarjotaan useita ruokalajeja, ja ruoka syödään puikoilla. Kokeile japanilaisruokia kotikeittiössäsi ja koe harmoninen ruokailuhetki raikkaiden ja terveellisten makujen parissa!