Tiinan blogi

6 (halpaa) suosikkiani juuri nyt

En ole hyvä pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa mutta olen alkanut kirjata ylös hauskoja asioita. Tässä pari lempijuttuani tällä hetkellä. Halpaa kuin saippua!

Kiitollisuuspäiväkirjan idea on kaunis. Kun kirjoittaa ylös asioita, joista on kiitollinen, alkaa nähdä elämänsä parempana.

Minun luonteelleni se ei ihan sellaisenaan sovi. Lauseet kuulostavat liian yleviltä. "Tänään olen ollut kiitollinen siitä, että olen terve ja minulla on ihana perhe."

Blaah.

Keksin toisen tavan, jolla yritän lisätä myönteisyyttäni. Sain lahjaksi pienen vihkosen, johon olen alkanut kirjata hauskoja asioita päivittäin. Sitä lukiessa ärsyttävältä tuntunut viikko kuulostaa yhtäkkiä mahtavalta.

Tässä pari suosikkiasiaani juuri nyt:

1. Bodybalance-tunnit

Verestin muistojani bodybalancesta ja haltioiduin. Harrastin sitä muutama vuosi sitten ja huomasin tykkääväni konseptista edelleen. Bodybalance on LesMills-tunti, mikä tarkoittaa, että sarja on 3 kuukautta kerrallaan samanlainen ympäri maailmaa.

Tunteja on tarjolla monessa eri kuntokeskuksessa Suomessa, virtuaalitunteja on tarjolla täällä.

Bodybalance yhdistää taijita, tasapainoharjoitteita, pilatesta, joogaa ja venyttelyä. Ah, olin taivaissa tunnin jälkeen. Vaikka rytmi oli vauhdikas, kroonisesti kipeää selkääni ei kolottanut lainkaan! Ainoastaan pilatesharjoitteiden tiukimmassa kohdassa jouduin hidastamaan. 

Taiji- ja tasapainoliikkeet tuovat pehmeää liikkuvuutta kankeaan kehoon ilman aerobicin repivyyttä. Loppurentoutuksen aikana tunsin vajoavani salin lattian läpi. Täydellinen minimeditaatio.

Kannattaa ylipäänsä tsekkailla, onko omassa kuntokeskuksessa tai lähimmässä työväenopistossa tunteja, joissa on loppurentoutus (joogassa usein on). Paras tapa irtautua hetkeksi stressistä.

Bodybalancea tarjoavien kuntokeskusten jäsenyydet ovat aika kalliita, tämä lienee halvimpia. Inspiraatiota voi hakea myös YouTuben bodybalance-videoista.

2. Museokortti

Pääsen useimpiin museoihin Pressikortilla ilmaiseksi, mutta kumppanini kehui Museokortin maasta taivaisiin. Sillä pääsee 230 museoon ympäri Suomen 64,90 eurolla vuodessa. Samassa museossa voi käydä niin monta kertaa kuin haluaa. 

Ihan mahtava idea! Joidenkin museoiden pääsymaksut ovat nimittäin aika kovia. Kävimme ensitöiksemme Taidehallissa, HAMissa ja Kiasmassa. Hyvä lahjaidea ihmiselle, jolla on jo kaikkea.

3. Ideapurkki

Lahjaideoista puheen ollen, lempijoululahjani oli ideapurkki (kiitos Krista!). Se on täynnä tikkuja, joihin on kirjoitettu erilaisia aktiviteetteja. Eikä tässä vielä kaikki: jokainen tikku on värikoodattu. Koodeja on neljä: lyhyt aktiviteetti, 1-3 tunnin aktiviteetti, ruokaan liittyvä ja koko päivän aktiviteetti. 

Paras lahja ikinä. Tämä kävisi hyvin myös lapselle, joka valittaa aina sitä, ettei ole mitään tekemistä.

4. Opiskelijahieronta

Kollegani hehkutti Facebookissa hierontaopistoa (kiitos Ninni!), jonka hinnat olivat puolet tavallisesta. Opiskelijahierontaa on tarjolla monessa eri kaupungissa

Itse kävin Erottajan hierojakoulussa. Mikä mieletön kokemus! Hieroja oli perusteellinen, asiantunteva ja ystävällinen. En oikeastaan huomannut mitään eroa valmistuneen hierojan käsittelyyn, mutta olenhan toki vain maallikko. 

Pointti on se, että jo pelkkä kosketus vähentää tutkitusti hermostuneisuutta ja jopa kipua. Palaan varmasti takaisin.

5. Kasviskeitot

Juuri nyt parasta syötävää ovat mielestäni keitot. Monta kärpästä yhdellä iskulla: halpaa, kevyttä, helppoa ja kasvispainotteista.

Yksi lempikeitoistani on naurettavan simppeli. Puoli kiloa punajuurta, yksi punasipuli, puoli litraa kasvislientä ja pätkä piparjuurta. Kuori, pilko ja höyrytä punajuuret (vitamiinit pysyvät tallessa). Kuullota sipuli tilkassa öljyä. Lisää kasvisliemi, punajuuret ja parin sentin pötkö piparjuurta.

Surauta tehosekoittimessa soseeksi. (Ruokaisampi keitosta tulee, jos joukkoon pilkkoo vielä yhden keitetyn perunan.) 

Syö ranskankerman tai turkkilaisen jogurtin kanssa. Ah. 

6. Siemennäkkäri

Toinen ruokasuosikkini juuri nyt ovat siemennäkkärit. Reseptivariaatioita on lukematon määrä, tässä yksi hyvä.

Taas monta hyvää asiaa yhdessä: sydänystävällistä rasvaa siemenistä, ei gluteenia, sokeria, vehnää eikä hiivaa (usko tai älä, näitä on jopa ihan tavallisissa näkkäreissä). Helppoa ja koukuttavan hyvää.

Kaupasta saa myös valmiita siemenseoksia. Esimerkiksi tästä Risentan seoksesta tykkään. Siemennäkkäri sopii erinomaisesti kasviskeiton kanssa.

Mitkä ovat sinun suosikkejasi juuri nyt?

  • Julkaistu 26.01.2017
  164   0

Kirjoita uusi kommentti

Tämän kentän sisältö pidetään yksityisenä eikä sitä näytetä julkisesti.
Roskapostin esto
Kyselyllä ehkäistään lomakkeen roskaposti- ja haittaohjelmien käyttö.

Kommentit

Moro,
Tekstin kohtaan neljä viitaten: Erottajan hierojakoululla on aloittanut uusi, uljas ryhmä. Suosittelen tutustumaan tarjontaan! Tällä hetkellä voimassa on myös syyskampanja, joten ei kun varaamaan aikaa ja nauttimaan.
http://suomenhierojakoulut.fi/erottajan-hierojakoulun-syyskampanja-50-mi...

Jari
# 13.10.2017 19:45   2   0 X Ilmoita asiaton viesti

Ihan hyviä ideoita, mutta tympii toisto. Miksi Voi hyvin - blogissa on taas siemennäkkärin ohje?

Anne
# 12.4.2017 14:47   5   0 X Ilmoita asiaton viesti

Kiitos hyvistä vinkeistä ja iloista kevään alkua!

Vierailija MaDe
# 22.2.2017 13:13   8   0 X Ilmoita asiaton viesti

Kysely

Miten rentoudut parhaiten?:

Näistä keskustellaan

VH0118uni

Moni elää niin kierroksilla, ettei pysty rauhoittumaan edes yöksi. Auttaisiko höyhenin koristeltu unisieppari?

VH0712 Anne lindholm

Unet ovat viisaita oppaita. Niitä kannattaa tutkia ja kuunnella. Unet viitoittavat tietä eteenpäin.

Tiinan blogi uusi

Kun isännöitsijä ei vastannut lukuisiin soittopyyntöihini, tajusin, miten helppoa on väistellä vastuuta palveluiden sähköistyessä.

VH0118astrid

Kirjailija Astrid Lindgren säilytti lapsenmielisyytensä loppuun asti. Hän kipusi koivuun vielä 80-vuotiaana.

Lukijoiden mietelause

Onko sinulla joku itse keksimä miete, jonka haluaisit jakaa muillekin? Lähettämällä mietelauseesi meille osallistut upean kalenterin arvontaan.

Oletko nähnyt kummituksia tai muita henkiolentoja? Lukijat kertovat parhaat kummitustarinansa. Kerro sinäkin omasi.

Kauppa

Netissä ja eri puolilla Suomea on monia ihania eko- ja luomupuoteja.

3lehti

Voi hyvin on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asiantuntija. Lehti kannustaa pitämään mielen energisenä, kehon...